Kars İl İstihdam Kurulu kararları açıklandı

Kars Valisi Eyüp Tepe, 2012 yılında toplum yararına çalışma programlarının Kars'ta yoğun olarak uygulandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığındaki toplantıda 2 karara imza attı. Vali Tepe, toplantının açılış konuşmasında, Kars'ın ekonomik durumu ve işsizlik sorunu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Toplantıda, gündemin ilk maddesi doğrultusunda İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından 2012'nin Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda, İl Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen faaliyetler ve iş gücü uyum programları hakkında sunum yapıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreter Vekili Evren Demir ise 2012 yılı için Kars'ta yapılacak olan ?İşgücü Piyasası' analiziyle ilgili olarak gelinen aşama hakkında bir sunum yaptı. Demir, iş gücü piyasası analiz çalışmasının, 2013 yılında yapılacak olan İl İstihdam Kurulu toplantısından önce yetiştirilmeye çalışıldığına değindi.

Gündemin dördüncü maddesi uyarınca, Kars'ta yürütülmekte olan İşbaşı Eğitim Programları'nın güncellenen hedefler doğrultusunda yaygınlaştırılması için izlenmesi gereken yöntem görüşüldü. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile birlikte üyelerin bilgilendirilmesi için işbirliği yapılmasına karar verildi.

Kurul, 2 karara imza atarken, bunlar, SERKA tarafından 2012'de yapılması planlanan işgücü piyasası analiz çalışmasının 2013'ün ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'ndan önce tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılması ve ?İşbaşı Eğitim' programlarının Kars'ta yaygınlaştırılması için 2 ve daha fazla işçi çalıştıran işverenlerin, bağlı oldukları oda ve birlikler tarafından Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerekli bilgilendirme çalışması yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber