Eski Genel Müdürden Ersümer'e ?aleyhte ifade' özrü

Haber Giriş : 07 Ekim 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüce Divan'da tanık olarak dinlenen ?Beyaz Enerji' davası sanıklarından dönemin TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi, sanık Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'i suçlayan ifadeleri, baskı altında ?süflör eşliğinde' verdiğini savundu.

Selvi,'Burada Bakan aleyhine verdiğim ifadelerden dolayı özür diliyorum' dedi.

İKİ ÇOCUĞUMU GETİRDİLER:

Selvi, Beyaz Enerji davası kapsamında Çankaya İlçe Jandarma Komutanlığı'nda verdiği ifadeleri kabul etmedi. Selvi, ?İki çocuğum karşıma getirilmişti. Ne yapabilirdim? Bugünkü gibi hatırlıyorum. Arkada Gediz Lekesiz (TEAŞ eski Şube Müdürü ve Yap-İşlet Santralleri'nin İhale Komisyonu üyesi) anlatıyor, sanki ben anlatmışım gibi yazılıyor. Bugün de aynı şeyi yapsalar, aynı ifadeyi veririm' dedi.

HİÇBİR TALİMATI OLMADI:

Selvi, yap-işlet-devret modeli ile yapılan beş santralin güç artırımının teknik bir komisyon raporu ile yapıldığını, bu güç artırımından dolayı devletin herhangi bir zarara uğramadığını savundu. Sanık Ersümer'den bu konuda herhangi bir talimat almadığını belirten Selvi, ?Ersümer hiçbir ihalede bana isim vererek, ?ihaleyi şuna verin' demedi. Sadece isim vermeden işin bitirilmesini isterdi' diye konuştu.

BAKANDAN BASKI GÖRMEDİK:

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Eski TEAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Oktay Şatıroğlu, yap-işlet-devret modeli ile yapılan beş santralden bazılarının, ihalede birinci olan yerine ikinciye verilmesinin nedenini ?rekabet koşulunun yaratılması ve tekelleşmenin önlenmesi' olarak açıklarken, bu kararları alırken bakandan herhangi bir baskı görmediklerini söyledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber