Polis eczane dolandırıcısını arıyor

Zonguldak'ta eczaneleri dolandıran bir kişi güvenlik kameralarına yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaldığı ilaçları başka eczanelerde değiştiren dolandırıcı polis tarafından aranıyor.

Zonguldak ve ilçelerinde eczaneleri dolandıran bir kişi polis tarafından aranıyor. Girdiği eczanelerde yaptığı dolandırıcılık olayı güvenlik kameralarına yakalanan kişinin soğukkanlı olması dikkatlerden kaçmıyor. Eczanelerden çaldığı fiyat olarak pahalı antibiyotik ve mantar ilaçlarını başka eczanelerde değiştiren kişinin bulunması için polis çalışma başlattı.

Her eczanenin karakod olayı olduğunu bildiği düşünülen zanlının, güvenlik kameralarına yansıyan görüntüsünde, kalabalık olan eczaneye girdiğinde eczane çalışanından çaldığı ilacın aynısından istediği, eczane çalışanından aldığı ilacı aldıktan sonra çaldığı ilacı eczane çalışanına almayacağını söyleyerek geri veriyor. İkinci bir çalışanın yanına giden kişinin aynı işlemi yaparak ikinci ilacı da değiştiriyor. Eczaneden aldığı ilaçla birlikte dükkândan ayrılan kişinin daha sonra aynı eczaneye gelerek, maddi boyutu yüksek olan iki ilacı eczaneden aldığını, ancak ilaçların yanlış olmasından dolayı geri vermek istediğini söylemesinin ardından ilacın parası vermediği halde kişiye geri ödeniyor.

Bu işlemi Zonguldak ve ilçelerinde birçok eczanede gerçekleştirdiği ve şu ana kadar girdiği eczaneleri yaklaşık 10 bin liranın üzerinde dolandırdığı belirlenen kişi yapılan şikâyet üzerine Polis tarafından aranmaya başlandı. Polis her yerde eczane dolandırıcısını ararken, eczane sahiplerinin de kişiye karşı dikkatli olmalarını istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber