ADSL'de indirim sona eriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2005 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un öğrenci ve öğretmenler için bağlantı ve ilk ay kullanım ücreti almadan yürüttüğü kampanyaya, Bursa'da 3 ayda 9 bin 247 kişi müracaat etti. Böylece Bursa'da hızlı internet (ADSL) kullanıcı sayısı 41 binin üzerine çıktı.

Türk Telekom Bursa İl Müdürü Mustafa Öztürk, internet kullanımını yaygınlaştırmak, mevcut kullanıcıların daha hızlı ve ucuz bir şekilde internete erişmelerini sağlamak için 2003 yılının Mayıs ayında, merkez santralinde 48 port ile hizmete alınan hızlı internet ADSL kullanıcısının, 41 bin 297'ye ulaştığını söyledi.
2 yıl gibi kısa bir zamanda, yapılan yatırımlarla Bursa'da 52 bin 796 port tesis edildiğini hatırlatan Öztürk, kullanıcı sayısının ise 15 Ekim'de sona erecek son öğrenci-öğretmen kampanyasının da katkısıyla yıl sonuna kadar 50 bine çıkartacaklarını bildirdi.

İnterneti daha geniş kitlelere yaymak, özellikle bilgi toplumu olma yolunda öğrenci ve eğitimcilerin bu hizmeti mutlaka kullanmalarını istediklerini belirten Türk Telekom Bursa İl Müdürü Mustafa Öztürk, şunları kaydetti:
"Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolle okulları ADSL hizmeti ile buluşturduk. İnternetin, her öğrencinin ve her öğretmenin evinde her zaman kullanabileceği bir hizmet olması için 21 Haziran tarihinde ikinci kez öğrenci-öğretmen ADSL promosyonunu başlattık. 15 Ekim tarihinde sona erecek bu kampanyadan Türkiye sınırları içerisindeki ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, öğretmenler, öğretim mensupları, diğer eğitim mensupları ve bu kurumlardan emekli olanlar faydalanabilecek. Promosyona başvuranlar 256 kbps limitli veya limitsiz tarife paketlerinden birini seçerek ADSL abonesi olabilecek ve bu müşterilerden ADSL bağlantı ücreti ve bir aylık kullanım bedeli, ayrıca limitli tarife seçen kullanıcılardan ilk bir ay 3 GB limiti geçmeleri halinde kota aşım ücreti de alınmayacaktır. Bu durumda müşterilerimiz 256 kb sınırsız erişim için 108 YTL, 256 K limitli erişimde ise 88 YTL'lik avantaj elde etmiş olacaklardır. 2004 yılı sonunda 13 bin 700 olan ADSL müşteri sayımız, yapılan aktif satış yöntemleri ve promosyonla yüzde 280 arttırılarak 41 bin 297'ye çıkarılmıştır. Yıl sonu hedefimiz olan 50 bin hızlı internet kullanıcısı sayısına hızla yaklaşmaktayız. Promosyonun başladığı 21 Haziran tarihinden bu güne kadar abone sayımızda 15 bin artış olmuş, bunlardan 9.247 kişi ADSL promosyonundan faydalanmıştır."

Promosyondan yararlanarak ADSL abonesi olmak isteyenler, öğrenci, öğretmen kimlik kartlı veya okullarından öğrenim gördüklerine dair yazı, abonelik veli adına yapılacaksa öğrenci velisinin kimlik belgesi ile bizzat ilgili Telekom müdürlüklerine veya ADSL çözüm ortağı firmalara başvuruda bulunabilir. 40 ekiple ADSL hat bağlamak için hizmet veren Türk Telekom, birkaç gün içinde bağlantıları gerçekleştirerek özel sektör hızıyla çalışıyor. Promosyon hakkında ayrıntılı bilgi www.turktelekom.com.tr < http://www.turktelekom.com.tr > web adresinden ve 444 1 444 Müşteri Hizmetleri Servisi'nden alınabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber