Bizim bir Cumhurbaşkanımız var mıydı?

Haber Giriş : 09 Ekim 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKIN yanlış anlamayın. Tabii ki bizim bir Cumhurbaşkanımızın olduğunu, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın çok iyi bir hukukçu, laik Cumhuriyet'i koruyucu, kollayıcı olduğunu biliyorum. Ama insan Cumhurbaşkanının daha fazla göz önünde olmasını ve topluma birçok yönden önderlik yapmasını, harekete geçirmesini, heyecanlandırmasını, güdülemesini ve hedefler vermesini istiyor...

Avrupa'ya giriyoruz, Avrupalı oluyoruz... 'Others'dan ?EU Members'lığına terfi ediyoruz... Kendimize yönelik algılarımız değişiyor, ülkemize yönelik algılarımız değişiyor. Ve de hızla daha da değişecek... AKP ile ?dinci dünya görüşün pompalamadaki ısrarcılığı' nedeniyle ciddi kan uyuşmazlığım var. Ancak hem giderek artan başarılı özelleştirme uygulamaları hem de AB üyeliği yolunda ısrarlı tutumu nedeniyle Tayyip Erdoğan'ı takdir ediyorum.

Müzakere süreci sonunda Avrupa Birliği'ne girelim girmeyelim, bu süreçte kendimizle, kültürümüzle, demokrasimizle, eğitimimizle, sağlık politikalarımızla ciddi bir hesaplaşma süreci içine girecek ve kazanan biz olacağız. Peki nerede Cumhurbaşkanımız? Nerede bizi harekete geçirecek, moral aşılayacak, heyecanlandıracak, güdüleyecek önderimiz?

TNS Piar her ay 18 yaş üstü Türkiye temsili 2 bin kişi yaptığı Trendpoll araştırmasında Cumhurbaşkanlığı'na yönelik güveni şu soruyla ölçüyor: ?Cumhurbaşkanlığı kurumuna güvenip güvenmediğinizi lütfen söyler misiniz?'

Son 9 ayın sonuçlarına baktığımızda son aylarda Cumhurbaşkanlığı kurumunun az da olsa puan kaybettiği görülüyor. Benim sorguladığımı başkaları da mı sorgulamaya başladı acaba?

ali atıf bir/hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber