İŞKUR'da İşler Nasıl Yürüyor?

İşçi alımlarında asıl konu işleyişte... Ama kimse bunu görmüyor veya görmek istemiyor. 3 yıldır AK parti hala uyuyor. Herhalde vekillerin işine geliyor. Çünkü bir yerde işçi kadrosuna atanmak için mutlaka referans gerekiyor. Peki bu böyle diyelim. Bu partinin programını hazırlayan, adaletten ve eşitlikten bahsedenler hala yüzleri kızarmadan nasıl vekillik veya bürokratlık yapabiliyor. Bu ülke işsizinin bir işçi kadrosuna atanmak için rezil rüsva edilmesine kimin hakkı var?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in notu: Aşağıdaki haber bir ziyaretçimiz tarafından gönderilmiştir. Aynen yayımlıyoruz.

ASIL KONU İŞLEYİŞTE

Bu konu, üstüne gidilmesi, neden niçin denilmesi, gereken bir konudur.

Şimdi işleyişi anlatayım size..

Hangi sınavı kazanırsanız kazanın. İlk önce "işçi bulma kurumuna kayıt yaptırın" deniyor. Gidip yaptırıyorsunuz.

Sonra "TRT'nin TELETEKS'inden yada www.iskur.gov.tr adresinden işçi memur alımlarını takip edin" diyorlar. Takip ediyorsunuz.

Diyelimki işçi bulma kurumunun internet sayfasında geçici işçi bölümünde İstanbul ilinde bir belediyenin yada herhangi bir kurumun ilanı var.. İşte 2 kişi 3 kişi alınacak, filan tarihe kadar yazıyor. Girerseniz sayfaya görürsünüz.

Siz tabi kafadan bu kuruma ben müracat etmek istiyorum diyemiyorsunuz. İşçi bulma kurumu sizin elinize bir kağıt vermek zorunda.

Lakin işçi bulma kurumuna gidip filan yerdeki işe başvurmak istiyorum dediğinizde, oradaki memurlar sizi kim gönderdi yada "bu kurumda tanıdığınız varmı?" diye soruyor ve ekliyorlar. Boşuna gitmeyim. Çünkü bu kurum bu işçi alımını bize bildirirken kendi alacakları adamların bazen isimlerini bize bildirirler. Çünkü alınacak şahıslar herzaman bellidir. Sizin paranız ve zamanınız gider...

Bizim elimizdende birşey gelmiyor. Prosüdürlere uyuyoruz diyorlar...Birisi çıkıp, işsizmiş gibi denesin...Bunları bizzat yaşayacaksınız...

Lütfen sayın vekiller ve sayın başbakan bizi bu rezillikten kurtarın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber