Vali Altınok: Üçüncü OSB için yoğun yatırım talebi geliyor

Aksaray Valisi Selami Altınok, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için yoğun talepler geldiğini ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altınok, yatırımcıların önündeki engellerin hızlı bir şekilde kaldırılması için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.

Aksaray OSB Yönetim Kurulu toplantısı, Aksaray Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok başkanlığında; Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, Yönetim Kurulu üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar'ın da katılımıyla yapıldı.

OSB Bölge Müdürlüğü'ndeki toplantının ardından açıklamalarda bulunan Vali Altınok, Aksaray OSB'de yatırımların hızlı bir şekilde arttığına dikkat çekti. Altınok, her toplantıda yeni arsa ve yatırım taleplerini değerlendirerek Aksaray'da yatırım yapmak isteyen yatırımcıların taleplerini hızlı bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyledi.

OSB Yönetim Kurulu'nun yatırım taleplerini değerlendirdiği toplantıda yatırımcılara 30 dönüm tahsis yaptıklarını ifade eden Vali Altınok, yeni tahsislerle 50 kişinin daha istihdam edileceğini belirtti.

Aksaray OSB'ye taleplerin çok yoğun olduğunu ifade eden Altınok, "OSB'de yatırım yapmak için hem Aksaray'dan hem de Aksaray dışından yoğun talepler geliyor. Biz bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz yatırımcıların önünü açmak için onlara engel olacak işlerin ortadan kaldırılması noktasında OSB Yönetim Kurulu olarak büyük gayret gösteriyoruz." dedi.

Aksaray Belediye Başkanı OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Palta da Aksaray OSB'de yapılan yatırımlar ve yapılan arsa tahsisleri ile önünün ve ufkunun açıldığını söyledi.

Aksaray'da 500 hektar alanda üçüncü OSB için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Palta, ?Yatırımcıların taleplerini daha itinalı değerlendiriyoruz. Aksaray'a uzun soluklu, çevreye zarar vermeyen Aksaray'a ve ülkeye katma değeri çok olan yatırımcıları bekliyor ve davet ediyoruz. Üçüncü OSB konusunda ciddi çalışmalar içindeyiz. Arsa talepleri devam ettiği sürece OSB'ye de ciddi talepler devam edecektir. OSB Yönetim Kurulu toplantımızda 50 kişinin istihdam edileceği yaklaşık 30 bin metrekare arsa tahsisini gerçekleştirdik. Yeni yatırımların hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

VALİ ALTINOK VE BAŞKAN PALTA COLİNS FABRİKASINI GEZDİ

Vali Selami Altınok OSB Yönetim Kurulu üyeleri ile 37 ülkede 600'ü aşkın mağazası bulunan, Aksaray'da da yatırım yapan Colins firmasının Aksaray fabrikasını ziyaret etti.

Aksaray'dan hem iç pazara hem de dünyanın çeşitli ülkelerine tekstil ürünleri ihraç eden firmanın yetkililerinden bilgi alan Vali Altınok, ilde yatırım yaparak istihdam oluşturan yatırımcıların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber