KAÜ öğrencilerinden dolmuş zammına imzalı tepki

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri yapılan zam ile dolmuş ücretlerinin 1,50 TL'den 1,75 TL. olmasına tepki gösterdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin hiçbir hattında böyle bir fiyat uygulaması olmadığına dikkat çeken öğrenciler yapılan zammın geri çekilmesi için imza kampanyası başlatan öğrenciler BİMER'e de (Başbakanlık İletişim Merkezine) toplu şikayet dilekçesi gönderdiler.

Kafkas Üniversitesi Öğrenci kulüpleri adına açıklama yapan Mustafa Nuri Sungur uygulamanın geri çekilmesini istediklerini belirterek, " Biz sadece öğrenciler olarak değil bütün Karslılar olarak yapılan bu zamlara karşı çıkıyoruz. Başlatmış olduğumuz bu imza kampanyasına bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.

Hep bir ağızdan Kars şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının yapmış olduğu zammın geri çekilmesini talep ediyoruz. Kars şoförler ve Otomobilciler Odasının akaryakıta yapılan zamdan dolayı ücretleri arttırdığının bilincindeyiz. Kendileri de akaryakıt zamlarını protesto etsinler bizler destek olmaya hazırız" dedi.

Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin büyük çoğunluğunun maddi durumlarının genel olarak düşük olduğunu ifade eden Sungur "Dolmuş parası bulamayan, maddi anlamda büyük zorluklar yaşayan arkadaşlarımız var. Dolmuş Ücretlerine Zam geldi. Sivil ücreti 1.75 TL Öğrenci Ücretini 1,50 TL oldu. Dolmuş ücretlerine zammı uygunsuz ve haksız kazanç olarak görüyoruz. Öğrenciler 1,25 TL'yi zor verirken şimdi de zam yaparak öğrenci ücretlerini 1,50 TL yaptılar. Aslında öğrenci için en uygun ücret 1,00 TL zamlar geri çekilerek ücretler 1,00 TL'ye geri çekilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kars Şehir Merkezinden Üniversite Ana Yerleşkesine mesafe olarak 3 km'ye yakın mesafe olduğunu belirten sungur şunları söyledi: " Türkiye'nin en pahalı ulaşım ücretlendirmesi yapılmasına rağmen dolmuş ücretlerine tekrar zam yapılmıştır. Türkiye'de bizden pahalı ulaşım hizmeti alan başka bir il yok. Kıyaslama yaptığımız iller; Gaziantep'te indi-bindi Öğrenci Ücreti 1,00 TL (Hat boyunca km olarak Kars'tan çok), Sivas'ta 15 km'lik yol Öğrenci ücreti 1,10 TL, Bursa'da Uludağ Üniversitesine ulaşım Öğrenci Ücreti 0,50 TL (Otobüse Nerden Binersen Bin), Ankara'da ODTÜ Nizamiyeden Merkeze Öğrenci Ücreti 0,75 TL, Ülkemizin her bir köşesinde Öğrencilere Kars'tan daha uygun fiyatlarda ulaşım imkanları var.Bu haksız uygulamanın son bulmasını ve Türkiye ortalamasına göre ulaşım imkanlarından yararlanmak istiyoruz."

"ÖĞRENCİLERİ BOYKOTA DEĞİL İMZAYA DAVET EDİYORUM"

Üniversite öğrencilerini ve vatandaşları imzaya davet ettiklerinin altını çizen Sungur "Öğrenci arkadaşlarıma dolmuşlara binmeyin yürüme gidin yürüme gelin demiyorum. Bu Süreçte imza kampanyasına gerekli desteği vererek bütün öğrencilerin imza atmasına yardımcı olmalıyız. Dolmuşları hiç kullanmayalım desem buna hepimizin uymayacağı kesin dolayısıyla şunu teklif ediyorum: günde 2 defa dolmuşa biniyorsak bunu 1'e düşürelim. Yani 2. öğretimler okula yürüme gelsinler, dolmuşla dönsünler. Normal öğretimler de okula dolmuşla gelip yürüme dönsünler. Bu şekilde otobüslerin işleri yarı yarıya düşecektir! 1,25 TL ye taşıma seçeneği onlar için daha karlı olacaktır. Eğer bunu sağlayabilirsek öğrenci dolmuş ücretlerini 1,00 TL'ye düşürülmesini rahatlıkla talep edebiliriz." Şeklinde konuştu.

İmza kampanyası bittikten sonra topladıkları imzaları Kars'taki gerekli idari amirliklere yanı sıra TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına, Ulaştırma Bakanlığına, Şoförler ve Otomobilciler Odası Federasyonuna göndereceklerini vurgulayan Sungur " Bu konuda Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünü Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası ile görüşmeler yapacağız. Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan'dan da duyarlılık bekliyoruz"diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber