YÖK Başkanı: Biz müzakereye hazırız

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin AB ile masaya oturacağı ilk müzakere olan 'bilim'le ilgili heyette YÖK de olacak. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, bilim başlığının kolay bir başlık olacağını söyledi.

Gül ile dün Başbakanlık'ta bir araya gelen Teziç, aralık ayı içerisinde AB'yle başlayacak olan tarama süreciyle ilgili olarak görüştüklerini kaydetti. Tarama sürecine 'Bilim ve Araştırma' başlığıyla başlanacağını anımsatan Teziç, "Sürece dahil olacak ekibi oluşturmak için zaman istedik" dedi.

Teziç YÖK olarak, bu çalışmalara AB sürecinde değil, çok önceden başladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Bu çalışma YÖK'ün yeniden yapılandırılmasından ziyade, öncelikli olarak fotoğrafını çekmeye yönelik. Bu fotoğrafı kasım ayı içinde Ankara'da yapılacak uluslararası konferansla ele alacağız. Ardından da, belki şubatı bulabilir, Cumhurbaşkanı ile politikacıların olmadığı, sadece rektörlerin katıldığı bir toplantı gerçekleştireceğiz. Konferansta Türkiye'nin bilim politikası oluşacak."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber