Lise öğrencileri her gün bir derste kitap okuyor

Adana'nın Kozan ilçesinde Kozan Lisesi İzcilik Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan 'Biz Kitap Okuyoruz' kampanyası kapsamında bütün öğrenciler haftanın 5 günü 1 saat kitap okuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlik kapsamında sınıflarda her gün bir ders boyunca öğrencilerin kitap okuduğu kaydedildi.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Levent Tetik, "Geçen yıl YGS'e okulumuz öğrencilerinin özellikle kompozisyon sorularının çözümlerinde başarısız oldukları için bu yıl böyle bir etkinlik yapma ihtiyacı duyduk. Sınıflarımızdaki öğrencilerimiz her gün bir dersi kitap okumaya ayırıyorlar. Öğrencilerimiz genellikle genel kültürlerinin artırılması için roman okuyor. Etkinliğimiz yıl boyunca devam edecek. Bizim başlattığımız etkinliğin bütün ilçeye ve tüm Türkiye'ye yayılmasını temenni ediyoruz. Böylelikle Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının gelişmesine bir katkımız olur." dedi.

Geçen ay başlattıkları kampanya kapsamında, okuldaki bin öğrencinin kendi imkânları ile temin ettiği veya okul kütüphanesinden ödünç aldığı kitapları okuduğunu anlatan Tetik, "Kazanacağı kitap okuma alışkanlığı ile öğrencimiz okul dışındaki boş zamanını internette sohbet ve oyun için değil, kendisini geliştireceği yararlı alanda kullanacak. Öğrencilerimizin kampanyaya gösterdiği ilgi bizleri sevindirdi. Ancak, kampanya başlayınca daha fazla kitaba ihtiyacımız olduğunu da fark etmiş olduk. Kitapseverlerin okulumuza kitap bağışlarını bekliyoruz."

Öğrenciler de etkinlikten dolay okul yönetimine teşekkür ederek, bu etkinlik sayesinde bilgi dağarcığımız biraz daha artıyor. Bazen haftada bir bazen de 3 günde bir kitap bitiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kitapların birbirleriyle değiştirdiklerini belirten öğrenciler, duyarlı vatandaşlardan da evlerinde bulunan fazla kitapları okul kütüphanesine bağışlamalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber