Aile mahkemesinden, 'tedbir kararı'nı ihlal eden kişiye 3 gün hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 12:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da, boşanmak üzere olduğu eşinin evine yaklaşmama yönünde ''tedbir kararı'' bulunan ve tehdit mesajı attığı iddia edilen kişiye, Aile Mahkemesi tarafından 3 gün hapis cezası verildi.

Boşanmak üzere olduğu eşine tehdit mesajı attığı iddia edilen ve polis tarafından yakalanarak adliyeye getirilen C.G, ''Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'' kapsamında verilen ''tedbir kararı''na aykırı hareket etmek suçundan 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan C.G, eşi ve onun ailesi tarafından darbe edildiğini iddia ederek, doktor raporu aldığını ve onlar hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkemeden tedbir talebinde bulunduğunu dile getiren C.G, ''Müracaatımdan çok komik bir karar çıktı. Tedbir talebinde bulunmama rağmen, benim hakkımda evden uzaklaştırılma yönünde karar çıktı. Beni darp eden eşim hakkında sırf kadın olduğu için takipsizlik kararı verildi. Mahkeme eşimin kardeşi ve babası yönünde soruşturma başlattı'' dedi.

C.G, eşinin de kendisine hakaret ettiğini iddia ederek, ''6 aylık süreçten sonra kendimi tutamayarak ona, 'İşimle ilgili uğraşma. Savcılık, mahkeme buna göz yumuyor ama benim de bir sabrım var' şeklinde bir mesaj attım ve bu mesajdan dolayı gıyabımda, görmediğim bir mahkeme tarafından yargılandım. İtiraz hakkım olduğu halde tutuklandım. İki haftalık sürem olmasına rağmen itiraz edemiyorum. Üç gün hapis yatmam gerekiyor. Nasıl bir yargı pek anlamış değilim'' dedi.

Kızını düşündüğü için bu olaylara sabrettiğini ifade eden C.G, şöyle devam etti:

''Çünkü eşimle sadece çocuğumun velayetiyle ilgili savaşmıyorum. Karşımda sadece kadınları ilgi alanı olarak gören bir adalet mekanizması var. Onlara karşı sabredeceğim. Birileri artık şunun farkına varsın istiyorum. 6284 sayılı yasa, sadece erkekleri hedef haline getirdi. Hiçbir şey yapmadığımız halde yapar hale geldik. Basit şeylerden, yapmadığımız suçlardan dolayı işimizden, evimizden, çocuklarımızdan oluyoruz. Ve hiç görmediğimiz cezaevini, görmediğimiz karakolu görüyoruz. Cezaevi nasıl bir yer bilmiyorum. Karakol nasıl bir yerdi, bilmiyordum. Eşimle boşanma sürecim devam ediyor.''

C.G, adliyedeki işlemlerinin ardından polisler tarafından cezaevine götürüldü.

Bu arada hakkındaki iddiaları kabul etmeyen 1 çocuk annesi N.G. ise, boşanma davası süren kocasının kendisine iftira attığını öne sürerek, ''Sürekli eve gelerek beni rahatsız ediyordu. Bu yüzden tedbir talebinde bulundum. Hatta beni tehdit ettiği için şikayetçi olduğum bir sürü dava devam ediyor. Yıllarca uyguladığı şiddete maruz kaldım. Yollarımızı ayırmaya karar verdik. Fakat beni ve ailemi tehdit etmeye devam etti. Son mesajında beni gelip öldüreceğini söylüyordu. Ben de mahkemeye başvurdum. Aramızdaki tehditlerle ilgili davalarımız da devam ediyor. Son sözü yargı söyler, adalet yerini bulacaktır. Böyle bir karar verilmemiş olsaydı, ne hayatımı devam ettirebilmek için işime gidebilir ne de kapıdan dışarı çıkabilirdim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber