BİK çalışanlarını öldüren gazete patronuna 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Sakarya'da Basın İlan Kurumu (BİK) Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren bir yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz (52), hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyumaz, hakkında 2 kişiyi kamu görevi sırasında öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, bir kişiyi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, 26 Eylül'de gazeteye denetime gelen BİK Sakarya Şube Müdürü Bolat ile kurum çalışanı Özergin'in öldürülmesi ve Yenisakarya gazetesi çalışanı Süke'nin de yaralanmasıyla ilgili soruşturmayı tamamladı. İddianame, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, Sakarya'daki gazetelerin yıllık denetimlerini yapmak üzere BİK Genel Merkezi'nden gelen maktul Devrim Ersen Özergin ve Ökkeş Buğra Atılgan'ın, Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat ve denetlemede tarafsız bir gazeteci olarak hazır bulundurulmak için çağrılan Süke ile birlikte olaydan bir gün önce denetleme yapılacağı haber verilerek Anadolu gazetesine geldikleri belirtildi.

Maktullerin denetime başlamak için hazırlık yaptıkları sırada gazeteye gelen şüpheli Uyumaz'ın, maktul Özergin'i kendi makam koltuğunda oturmasına bozularak koltuğundan kaldırdığı, ardından şüphelinin sinirlenerek bir önceki sene yapılan denetimde kendisine ceza yazıldığını ve bu cezayı kimin yazdığını sorduğu, Özergin'in cezayı kendisinin yazdığını söylemesi üzerine Uyumaz'ın iyice kızarak maktulün üzerine yürüyerek ruhsatlı silahını çekerek Özergin'e defalarca ateş ettiği, bu sırada yerinden kalkarak araya girmek suretiyle kendisine engel olmaya çalışan Bolat'a da öldürmek kastıyla defalarca ateş ettiği, yine odada bulunan Süke'yi de ateş ederek yaraladığı, bu sırada odada bulunan Atılgan'ın şüphelinin Özergin'e silah çektiğini gördüğü anda odadan kaçtığı kaydedildi.

Saldırı sonrası Özergin'in olay yerinde öldüğü, Bolat'ın tedavi gördüğü hastanede öldüğü ve Süke'nin de aldığı kurşun yaraları sonucunda hayati tehlike geçirdiği ifade edildi. Olayın hemen sonrasında gazeteyi terk eden şüpheli Uyumaz'ın Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olarak kullandığı makam aracıyla şoförü B.A. ile olay yerinden kaçarak arkadaşı olan S.Ö.'nün iş yerine gittiği, arkadaşının iş yerinde bulunmaması üzerine S.Ö'nün kardeşi V.Ö'nün aracı ile Beşköprü Mahallesi'ne giden Uyumaz'ın araç içinde V.Ö'ye olayı anlatarak ağabeyi S.Ö'ye haber vermesini istediği, bunun üzerine S.Ö.'nün Beşköprü'ye gelerek Uyumaz ile görüştüğü, Uyumaz'ın daha sonra S.Ö'nün arkadaşı Ş.A'nın çiftliğine gittiği ve burada emniyet güçlerince yakalandığı belirtildi.

B.A., V.Ö. ve S.Ö.'nün de şüpheli Uyumaz'ın yakalanmasını önlemeye çalıştıklarının soruşturma sonucunda anlaşıldığı kaydedildi.

Savcı, Uyumaz hakkında BİK Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i kamu görevi sırasında öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi de kamu görevi sırasında öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Şüpheliler B.A., V.Ö. ve S.Ö. için ise suçluyu kayırdıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuklu olan Uyumaz'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber