Kız çocuklarının eğitimi için 2 milyon euroluk hibe

Van'da kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması amacıyla hazırlanacak projelere 2 milyon euroluk hibe desteği sağlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' hibe programı toplantısı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Müdür Vekili Gıyasettin Subay, Van Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Merkez Koordinatörü Sinan İmamoğlu, meslek yüksek okulu müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı temsilen uzmanlar tarafından program hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Avrupa Birliği (AB) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKGOP) eğitim önceliği çerçevesinde uygulanacak 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı' operasyonel faydalanıcısı olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülecek. Hibe programının genel hedefi özellikle; kız çocuklarının eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın geliştirilmesi ve eğitimin her seviyesinde katılımın arttırılması yoluyla insan sermayesine yatırımın arttırılması ve geliştirilmesi olarak açıklanıyor. Bu programda; özellikle kız çocuklarının orta öğretim ve mesleki eğitim öğretime katılım oranının arttırılması, eğitimin ortamının kalitesinin arttırılması, özellikle eğitim sistemi dışında kalmış kız çocuklarının tekrar ilgili eğitim sistemine kazandırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, ilkokul, ortaokul, lise, meslek liseleri, teknik eğitim okulları, meslek yüksek okulları, fakülteler, sürekli eğitim merkezleri, ve üniversiteler, MEB'e bağlı rehberlik ve araştırma merkezleri halk eğitim merkezleri, yatılı okullar veya ilgili alanlardaki sivil toplum kuruluşları, bu hibe programına proje sunabilecek.

Bu teklif çağrısı için ayrılan toplam tutarın 10 milyon euro olduğu, bunun 2 milyon eurosunun özellikle Van, Muş, Hakkari ve Bitlis illeri için kullanılacağı bildirildi. Proje tekliflerinin sunulması için son başvuru tarihinin 21 Aralık 2012 saat 16.00 olduğu kaydedilirken, projenin planlanan süresinin de 10 aydan az ve 12 aydan fazla olamayacağı kaydedildi. Teklif çağrısı kapsamında talep edilen hibe miktarının asgari 150 bin euro azami tutarının ise 250 bin euro olabileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber