Toroslar'da 'Üretici Köylü Pazarı' hayata geçiyor

Mersin'in merkez Toroslar Belediyesi, çiftçinin ürettiği ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak amacıyla ?Üretici Köylü Pazarı'nı hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Köylerinin Ürünlerini Değerlendirme ve Pazarlama Derneği Başkanı Fedai Üredi, Toroslar Belediyesi tarafından Akbelen Bulvarı üzerinde 4 bin 500 metrekarelik alanda yapımına başlanan ve yılbaşı öncesinde hizmete açılacak köylü pazarı projesiyle ilgili Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı ziyaret etti.

Üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Başkan Tuna'ya kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür ederek, çiçek takdim eden Üredi, büyük bir eksiklik olan bu pazar ile köylülerin ürünlerini en iyi şekilde değerlendireceğine inandıklarını belirtti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da faaliyete geçirecekleri pazar ile köylülerin tarlasında yetiştirdiği organik ürünleri doğrudan halka daha az maliyetle satabileceğini söyledi.

Köylü Pazarı'nda stant açmak isteyen üreticilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamit Tuna: ?Buradaki çalışma tamamen üretici insanlarımızın marifetinde. Çiftçilerimiz üretici köylü pazarında kaliteli ürünleri doğrudan halka pazarlayabilecek, halkımız da doğal ürünleri daha ucuza alabilecek. Üretici pazarımızı, ulaşım kolaylığı olan bir bölgede inşa ediyoruz. Otoparkın da bulunacağı bu pazar yerine ilimizdeki diğer merkez ilçelerden de insanlarımız rahatlıkla gelerek alışverişlerini yapabilme imkanlarına sahipler. Proje anlamında sunabilecekleri fikirleri bizlere her zaman iletebilirler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber