Aile bütünlüğü için en büyük sorun: Televizyon, internet ve sosyal çevre

Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Pedagog Adem Güneş, aile bütünlüğünün korunmasında en büyük sorunun televizyon, internet ve sosyal çevrenin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneş, ebeveynlerin genişleyen sosyal ortamlarının da aile bütünlüğünü korumayı olumsuz etkilediğini belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi organizasyonuyla Isparta'da gerçekleştirilen ?1. Ulusal Aile Danışmanlığı Çalıştayı'na katılan Uzman Pedagog Adem Güneş, aile bütünlüğünü etkileyen problem ve çözümlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Günlük olayların ve medyanın bireyler üzerindeki etkisini değerlendiren Güneş, aile bütünlüğünün korunmasında en büyük sorunları televizyon, internet, çocukların sosyal çevresi ve anne babanın genişleyen sosyal ortamları olarak sıraladı. Söz konusu unsurların aile bütünlüğüne olan dikkati dağıttığını ifade eden Güneş, çocuklar ve ebeveynleri arasındaki iletişim kopukluğunun, çocukların problemli yetişmelerine neden olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili olarak sivil toplum örgütlerine de önemli görevler düştüğünü kaydeden Güneş, ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hem duyarlılığı hem de vizyonu açısından ülkemiz için büyük bir şans. Bu çalıştayın ön hazırlıkları da kendisine aittir. Aileyi, çocuğu ve kadını korumayla ilgili sivil toplum kuruluşlarının daha aktif rol alması lazım.? diye konuştu.

Çalıştayda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyologu Ramazan Güler de, Bakanlık'ın ailenin korunmasına yönelik sivil toplum örgütlerinden gelecek tüm tekliflere açık olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün öncülüğünde SDÜ'de düzenlenen çalıştayın yol gösterici olduğunu belirten Güler, çalıştay sonunda aile danışmanlığı ile ilgili hazırlanacak sonuç bildirgesinin Bakanlığa sunulacağını ve beyan edilmesi halinde yeni düzenlemeler yapılabileceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile hekimliği modelini örnek alarak hayata geçirmeyi planladığı, aile içi şiddeti önlemek, ailenin sürekliliğini sağlamak amacıyla ?Aile Danışmanlığı Eğitimi' kapsamında düzenlenen organizasyona bakanlık üst düzey yetkililerinin yanı sıra üniversitelerden akademisyenler, aile danışmanlığı alanında uzman isimler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber