Ali Rıza Koç: Kitabımın tüm geliri fakir öğrencilere burs olacak

ARK Grubu'nun sahibi Ali Rıza Koç, gençlere yol göstermek adına kendi hayatını kaleme aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakir bir köy çocuğunun tesadüfen okula başlayarak büyük bir iş adamı olmasını anlatan 'Tarladan Şhanghay'a' isimli biyografi kitabın yarın İstanbul TÜYAP'ta tanıtımı olacak. Yazar Koç, ?Ben yoksulluk içinde okudum. Bu yüzden kitabın tüm geliri fakir öğrencilere burs olarak gidecek.? dedi.

Köyde çobanlık yapan Ali Rıza Koç, şehirde hafta sonları inşaatta çalışıp okula gitti. Üniversite sınavında ilk 100'e giren Koç, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (OTDÜ) yüksek lisansını tamamlayan Ali Rıza Koç, diplomat olmak istiyordu. Ancak kendisi imam hatip mezunu olunca diplomat olamadı. Daha sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Şimdilerde turizm, tercümanlık, basın, yayın ve fuar alanlarında faaliyet gösteren ARK Grubu'nun sahibi.

Gençlere meşru yollardan para kazanmanın yollarını kendi hayat hikayesiyle kaleme alarak anlatan Ali Rıza Koç, kitabının sonunda ?Fark yaratmak için 40 öneri'den bahsediyor. Kitap, köy hayatındaki yokluk yıllarından başlayarak, tesadüfen okula başlaması hafta sonları inşaatta çalışarak üniversite sınavını kazanması, daha sonra iş hayatına atılmasını konu alıyor.

?Allah, ilmi isteyene zenginliği ise isteyene verir. Ben Allah'tan ilim talep ettim. Benim için önemli olan zengin olmak değil, meşru yollardan para kazanmak.? diyen Ali Rıza Koç, çok hırslı olmak ve kolaycılığa kaçmanın tehlikelerinden bahsediyor.

Destek Yayınevi tarafından basılan kitabın fiyatı 19 TL. Yazar Ali Rıza Koç, kitabın satışından elde edilen gelirin tamamen fakir öğrencilere burs olarak verileceğini vurguladı.

Kitabın içeriği şu başlıklarla veriliyor: Köy hayatı ve çocukluk yılları. Hayatın tesadüfen değiştiği kent: Eskişehir. Parasız yatılılık yılları ve Balıkesir. Farklı bir dünya: Boğaziçi Üniversitesi. İş dünyasına ilk adım: Rusya günleri. Fark yaratmak için 40 öneri. Hobileri ve sevdikleri.

Sevenleri Anlatıyor.

Kitabın önsöz bölümü, Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu tarafından kaleme alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber