10 kardeşten sadece biri okuyor

Haber Giriş : 12 Ekim 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de, Oriflame Cosmetic Firması'ndan 6 yıl süre ile burs alacak olan 6. sınıf öğrencisi Fadile Süer'in tek arzusu, okuyup öğretmen olmak.

"Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Mardin Valiliği'nin müşterek katkılarıyla sürdürülen çalışmalar sonucunda, Oriflame Cosmetic Firması tarafından Mardin il genelinde belirlenen 250 kız öğrenciye 6 yıl süre ile burs sağlandı. Burs alacak öğrenciler arasında bulunan 6. sınıf öğrencisi Fadile Süer (14), 9 kardeşinden en şanslısı oldu.

Mazıdağı İlçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim gören Süer, 6'sı kız, 4'ü erkek toplam 10 kardeşten sadece kendisinin okuma imkanı bulduğunu söyledi. Babasının çiftçi ve işsiz olduğunu, öteki kardeşlerinin okuma konusunda kendisi gibi şanslı olmadığını belirten Fadile Süer, "Yörede bizim gibi çok aile var. Bazıları maddi durumları iyi olmadığından, bazıları da gelenek ve görenekler çerçevesinde kız çocuklarını okula göndermeyi ayıp sayıyor. Bu yüzden çocuklarını okula göndermek istemiyor. Eğer burs verilecek 250 kız arasında olmasaydım, ailem beni de okuldan alacaktı ve okutmayacaktı. Benim tek arzum var; okuyup öğretmen olmak. İnşallah, bunu başaracağım ve cehaletle mücadelede ben de yer alacağım" dedi.

Okula gitmeyen bütün kardeşlerinin okumak istediğini, ancak maddi durumlarının buna müsait olmadığını ifade eden Süer, "Buradan tüm devlet büyüklerimize sesleniyorum: Bu tür bursların, biz kız çocukları için yörede büyük önemi var. Cehaletten kurtulmayı bekleyen binlerce kız var. Lütfen onlara yardım eli uzatın" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber