OMÜ'den sendikacılara tazminat davası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yaptıkları basın açıklamasında üniversite yönetimine hakaret ettikleri iddia edilen Kamu-Sen İl Temsilcisi İsmet Çiftçi, Memur-Sen İl Temsilcisi İdris Maden ve haberi 11 Temmuz 2005 tarihinde yayınlayan Vakit Gazetesi'nin sahibi Nuri Aykon hakkında açılan 10 bin YTL'lik tazminat davasının görülmesine başlandı.

Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında İsmet Çiftçi ve İdris Maden hazır bulundu. İsmet Çiftçi ve İdris Maden, duruşmada verdikleri ifadede kendilerini savunarak suçlamaları kabul etmediler. Çitçi ve Maden, açıklamaların eleştiri mahiyetinde olduğunu, hakaret etmediklerini söylediler.

Duruşma, tazminat davasının kişi başına 10 bin YTL olmak üzerine toplam 30 YTL mi, yoksa toplam tazminat talebinin 10 bin YTL mi olduğunun tespiti ve her iki tarafın da delillerini sunmaları için ileri bir tarihe ertelendi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi İsmet Çiftçi ve Memur-Sen İl Temsilcisi İdris Maden, duruşma çıkışı davayla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber