Marketten 5 bin TL'lik traş bıçağı çaldı

Ordu'da müşteri gibi bir markete giren erkek şahıs raflardaki traş bıçaklarını soğuk kanlılıkla poşetlere doldururken saniye saniye güvenlik kameralarına yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamera kayıtlarından kimliği tespit edilen 49 yaşındaki Hikmet Kayra, hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay Selimiye Mahallesi'ndeki bir markette (Ankamar) meydana geldi. Hırsızlıktan sabıkası bulunan Hikmet Kayra, markete müşteri gibi girerek raflara bakmaya başladı. Bu sırada da yanında getirdiği poşetlere raftaki traş bıçaklarını doldurmaya başladı. Yanına yaklaşan küçük çocuklara ve diğer müşterilere aldırmadan rafları boşaltan Kayra, saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Market görevlisinin geldiği görünce raflardan uzaklaşan ve bir süre sonra tekrar geri dönen Hikmet Kayra, traş bıçaklarını almaya devam etti. 15 dakika markette kalan Kayra, siyah poşete doldurduğu yaklaşık 5 bin TL değerindeki tıraş bıçaklarıyla birlikte hiç bir şey olmamış gibi dışarı çıktı. Kısa süre sonra traş bıçaklarının bulunduğu rafın boş olduğunu gören bir market çalışanı durumu işyerinin güvenlik müdürü olan Aydın Yılmaz'a bildirdi. Bunun üzerine güvenlik kamerası kayıtları incelenerek olayı polise bildirdi.

"ŞEYTANA UYDUM"

Güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği tespit edilen Hikmet Kayra, kısa süre sonra yakalandı. Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ifadesin de "Şeytana uydum, çaldım. Başka bir nedeni yok" dedi. Marketin Güvenlik Müdürü Aydın Yılmaz ise hırsızın soğuk kanlı bir şekilde traş bıçaklarını aldığını söyleyerek, "Kılık kıyafeti gayet düzgün, müşteri olarak sepeti alıp markette alışverişe koyuluyor. Personelimiz haliyle dikkat çekmediği için şüphelenmiyor. Kamera görüntülerinden inceledik yaklaşık 5 bin lira değerinde traş bıçağımız alınmış. Şüpheli çıkarken de yanında getirdiği poşetleri alıp sepeti bırakıp çıkıyor ve park ettiği otomobiline binerek uzaklaşıyor. Ömrümde bu kadar rahat hareket eden böyle bir hırsız görmedim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber