Erciş'te eski hükümlüler meslek sahibi yapıldı

Van'ın Erciş ilçesinde 9'u eski hükümlü, 3'ü dışarıdan vatandaş olmak üzere toplam 12 kişiye 'Katı yakıtlı kalorifer ateşçisi' kursu verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde 9'u eski hükümlü, 3'ü dışarıdan vatandaş olmak üzere toplam 12 kişiye 'Katı yakıtlı kalorifer ateşçisi' kursu verildi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Kaymakamlık çok amaçlı salonunda gerçekleşen toplantıya Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kurul üyeleri, Erciş Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Bayrak ile sertifika almaya hak kazanan hükümlüler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, kurulun amacının eski hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu söyledi. Bu amaçla Erciş Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetiminde kurula müracaat eden eski hükümlülere kalorifercilik kursu düzenlendiğini bildiren Başsavcı Kerem Arabacı, "Kurulumuzun birinci amacı hükümlüleri topluma kazandırmak, iş sahibi etmek, toplumda kendileri ve ailelerini kurtarmak, maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Elimizden geldiği kadar kuruldaki üye arkadaşlarla her ay bir araya gelip çeşitli değerlendirmelerde bulunuyoruz. İlçemiz malum geçen yıl acı bir deprem yaşadı. Daha sonra TOKİ tarafından yapılan yüzlerce konutta kalorifer ateşleyicisi ihtiyacı doğdu. Eski hükümlülerden gönüllü olan arkadaşlara kurs verelim, bu binalarda kaloriferci olarak istihdam edelim diye düşündük. Eski hükümlü arkadaşlarımızı hem iş sahibi yapmayı planladık hem de topluma kazandırdık" dedi.

Konuşmasında eski hükümlülere de seslenen Başsavcı Kerem Arabacı, "Benim de bir işim olsun dediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizin çalışarak alın teriyle para kazanacağınızı düşünmeniz bizleri sevindiriyor. Denetimli Serbestlik Müdürümüzün koordinesinde, İş-Kur desteğiyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenimiz Makine Mühendisi Cevdet Akan ve idarecilerimizin emekleriyle sizlere bir haftalık toplamda 32 saatlik katı yakıtlı kalorifer ateşçiliği kursu verildi. Sonuç itibarıyla sizler bu mesleği aslına uygun olarak öğrendiniz. Bu işi gerçekten tekniğine uygun olarak yapmak çok önemlidir. İlk aşamayı tamamladınız ve sertifika almaya hak kazandınız. Bundan sonra iş bulma aşaması var. TOKİ yetkilileriyle görüştüm. Mümkün olduğunca sizleri yeni TOKİ konutlarında istihdam etmek istiyoruz. Toplumumuzun eski hükümlülere bakış açısı biraz farklı. Halbuki bizler de buradaki herkes de her an suça karışabiliriz. Hiç kimse bunu istemez. Toplumumuzun bunu algılaması lazım. Hayatın içinde olan şeyler bunlar. Dolayısıyla hiç kimse kusursuz, hatasız değildir. Önemli olan hatasından ders alıp bu hatayı bir daha işlememektir. Yeter ki o kişi aynı hatasını devam ettirmesin. Toplumla uyumlu bir şekilde yaşamaya devam etsin. Ben emeği geçen herkese şahsım ve kurul üyeleri adına teşekkür ediyorum. Siz eski hükümlü arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından eski hükümlülere sertifikaları Kurul Başkanı Başsavcı Kerem Arabacı ile üyeler tarafından verilirken, Erciş Ziraat Odası Başkanı ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Üyesi Nihat Çelik de oda olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eski hükümlülerin çocuklarına kırtasiye yardımında bulunacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber