Koçarlı'nın 9 köyü Aydın'a bağlanmak istiyor

Koçarlı'ya bağlı 9 köy muhtarı, Çakırbeyli köyünün 20 yıl önce yaptığı başvurunun ardından Aydın'a bağlanmak için ikinci kez müracaat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçarlı'ya bağlı olan merhum Başbakan Adnan Menderes'in köyü Çakırbeyli, nahiye olduğu 20 yıl önce ulaşımın daha kolay ve daha yakın olduğu Aydın'a bağlanmak için müracaatta bulunmuştu. Çakırbeyli'nin Aydın'a bağlanma talebi, kendisi gibi Aydın'a daha yakın olan ve nahiye olduğu dönemde kendisine bağlı olan grup köylerin ortak başvuru yapması gerektiği gerekçesiyle kabul edilmemişti.

Aradan geçen 20 yılın ardından köy statüsüne dönüşen Çakırbeyli ve bölgedeki 9 grup köy muhtarı, Köy İhtiyar Heyetleri'nce karar alarak Aydın'a bağlanmak için Aydın Valiliği'ne müracaat etti. Koçarlı Kaymakamlığı ve kamu kurumlarına resmi işlemleri dışında gitmeyen 9 köy sakinleri, geriye kalan tüm ihtiyaç ve işlemlerini gerçekleştirdikleri Aydın'a bağlanıp merkez köy olmak istiyor.

Aydın Valisi Kerem Al'ı makamında ziyaret eden Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, Gözyaka Köyü Muhtarı İsmail Kara, Hacıhamzalar Köyü Muhtarı Mehmet Çetin, Boğaziçi Köyü Muhtarı Mehmet Ata, Orhaniye Köyü Muhtarı Nevzat Derebağ ve Zeytinköy Köyü Muhtarı Ali Keskin; Koçarlı'dan ayrılıp Aydın'a bağlamak için birkaç ay önce yaptıkları resmi başvurunun olumlu sonuçlanması için Vali Al'dan destek istedi.

TEK SORUN ULAŞIM

Çakırbeyli'nni nahiye olduğu dönemde 20 yıl önce benzer bir başvurunun yapıldığını anımsatan Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, "O dönem nahiye olan Çakırbeyli'nin talebi kendisine bağlı olan köylerle birlikte girişim yapması gerektiği gerekçesiyle kabul görmemiş. Şimdi Çakırbeyli'de köy durumunda. Bu 9 köy Aydın'a daha yakın. Resmi işlemler dışında ilçemiz Koçarlı ile bir bağımız yok. Sayın Kaymakamımız ve daire amirlerimiz ile de her hangi bir sıkıntımız yok. Sağ olsunlar bizim her türlü sorunumuzla ilgileniyor ve her türlü desteği veriyorlar. Bizim tek sıkıntımız ulaşım. Bazı köylerden Koçarlı'ya direk araç olmadığı için önce Aydın'a oradan da İncirliova üzerinden Koçarlı'ya gitmek zorunda kalıyoruz. Aydın bize daha yakın ve biz resmiyet dışında her türlü iş ve gereksinimimiz için Aydın'a gidiyoruz" dedi.

KÖYLÜLERDEN YÜZDE 100 DESTEK

Bu konuda görüştükleri Vali Al'dan desek beklediklerini açıklayan Demir, "Sayın Valimiz, taleplerimizi ve sıkıntılarımızı dinledi. Bize çok olumlu yaklaştı. Biz konuyu milletvekilimiz Ali Gültekin Kılınç'a da ilettik. Zaten bu kararı vermeden önce Köy İhtiyar Heyetlerinde ve köylülerimizle konuyu değerlendirdik. Her kesin yüzde 100 ortak talebi Aydın'a bağlanmak. Köy İhtiyar Heyetlerinde kararlar alıp müracaatımızı yaptık. Bizler yaşlandık. Köylerimizin ve çocuklarımızın önünü açmak için Aydın'a bağlanarak, merkez köy olmak istiyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber