Belediye Başkanı'ndan öğrencilere trafik dersi

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, trafik konusunu ders olarak işleyen Marmara Koleji öğrencilerine merak ettikleri konular hakkında bilgi verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Lisans eğitimini "Trafik Planlaması ve Uygulaması" konusunda yapan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, trafik konusundaki tecrübe ve birikimlerini Marmara Koleji öğrencileri ile paylaştı.

Düzenlenen trafik dersinde öğrencilere merak ettikleri konular hakkında bilgi veren Tosun, yolun karşısına geçme, ana caddede yürüme, üst geçit alt geçit kullanımı, emniyet kemeri takmanın önemi ve trafik işaretleri gibi trafikte bilinmesi gereken temel kuralları öğrencilerle paylaştı.

Çoğunlukla soru cevap şeklinde gerçekleşen eğitim programında Tosun, Türkiye'deki trafik kazalarının yüzde 98'inin insan hatalarından kaynaklandığını söyledi.

Öğrencilerin her zaman trafik kurallarına uymasını isteyen Tosun, öğrencilerden araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını, varsa yürürken mutlaka yaya yolunu tercih etmelerini, trafik ışık ve levhalarına mutlaka uymalarını istedi.

Eğitim sonunda Marmara Koleji Müdürü Ömer Çekmeceligil, Başkan Mehmet Tosun'a teşekkür etti.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber