Bakan Şahin hakkındaki gensoru önergesi reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 00:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gensoru mekanizmasının kullanılmasından hiçbir rahatsızlık duymadığını belirterek, daha önce hakkında gensoru veren BDP'nin, ''karargahtan emir gelmediği için'' son zamanlarda bu boşluğu doldurma rolünün CHP'ye düştüğünü söyledi.

Gensoru önergesindeki iddiaların tamamen gerçek dışı ve mesnetsiz olduğunu belirten Şahin, 1936 yılından beri Cumhuriyet Bayramı törenlerinin Hipodrom'da yapıldığını, törenlerin bu yıl da başkentte Hipodrom'da gerçekleştirildiğini söyledi.

Ulus, 1. Meclis önünde toplanarak yapılması planlanan istenen eylemin kanuna aykırı faaliyet olduğunun değerlendirildiği ve Ankara Valiliği'nce izin verilmeyeceğinin başvuru sahiplerinden legal olanlarına bildirildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Gruplar yasal olmayan bu eylemi Cumhuriyet Bayramı kılıfı altında yapmakta ısrarcı olmuştur. İstihbari bilgiler doğrultusunda etkinliğin perde arkasında illegal örgütlerin bulunduğu, provokasyonlara açık olduğu değerlendirilmiştir. Halkın huzur ve sükununu bozmayı hedefleyen bahse konu provokatif grupların yapmayı planlandığı yasadışı her türlü eylem ve etkinliğin engellenmesi amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerini almak bakanlık olarak en temel görevimizdir. Arama noktaları izinli gösteri ve toplantı yürüyüşleri için konulur, izinsizler için arama noktası konulmaz. Ankara Valiliği gerekli önlemleri almıştır. Meşru zeminlerdeki her türlü hak arayışını, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün sonuna kadar arkasındayız. 10 yıl boyunca AK Parti'nin yaptığı reformlar bu gerçeğin en somut örneğidir. Ancak hiçkimsenin yasal olmayan yollarla hak iddia etmeye, çeşitli kılıflar altında illegal gösteri yapmaya, güvenlik güçlerine saldırmaya, diğer vatandaşların haklarını gasp etmeye hakkı da haddi de yoktur. ''

Konuşmaların ardından Şahin hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Başkanvekili Meral Akşener, birleşimi bugün saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber