Kışın habercisi kestane tezgahları süslüyor

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kestaneciler de çarşı pazardaki yerlerini almaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kış mevsiminin habercisi olarak bilinen kestaneciler semt pazarları başta olmak üzere cadde ve sokaklarda boy göstermeye başladı. Kestane tezgahlarının sayısının artmasını kışın iyiden iyiye kendini hissettirmeye başlamasına işaret olduğunu belirten vatandaşlar, kestane kebabı olarak da anılan közde kestanenin Osmanlı döneminden kalma bir alışkanlık olduğunu bu nedenle de tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Vatandaşların ilgisinden ötürü memnun olduklarını belirten kestane satıcıları ise, alım gücünün her geçen gün düşmesine karşın vatandaşların ilgi göstermeyi sürdürdüğünü bunun da kendilerini mutlu ettiğini belirtiyorlar.

Çorlu`da 30 yılı aşkın süredir kestane satışı gerçekleştirdiğini kaydeden Mahmut Ayıklar, ?Közlediğimiz kestaneyi vatandaşların beğenisine sunuyoruz. İlgiden dolayı memnunuz. Satışlar konusunda önceki yılları mumla arıyoruz ancak yine de halimize şükrediyoruz. Dışarıdan bakıldığında kolay gibi gözüken bu iş aslında büyük bir ustalık istiyor. 30 yılda edindiğim tecrübe ile Çorlu halkına kestane sunuyorum. Daha çok 100 gramlık paketler halinde sattığımız kestane çocuklar başta olmak üzere vatandaşlardan ilgi görüyor? dedi.

Közde kestanenin kestane kebabı olarak anıldığını belirten vatandaşlar ise fiyatından şikayet ediyor. 100 gramı 2 liradan satılan közde kestanenin, kuzu kebabı ile yarışır hale geldiğini belirten vatandaşlar: ?Kestane fiyatı beyaz eti çoktan katladı, kırmızı etle yarışıyor. Fiyatı yüksek bulsak da gramla dahi olsa almaktan kendimizi alıkoyamıyoruz? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber