Bomba uzmanı köpeğin tayini çıktı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2005 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimini bitirdikten sonra 2.5 yıl Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Kurtcan, Alanya'ya tayin edildi.

Kutrcan'a 20 metre karelik bir lojman bile verildi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü bünyesine, patlayıcı madde detektör köpeği tayin edildi. ''Kurtcan'' adındaki 3,5 yaşındaki Alman kurdu, görevine başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde 6 ay ''Patlayıcı Madde Detektör Köpeği Kursu'' gördükten sonra Kriminal Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha Şubesi'nde 2,5 yıl görev yapan Kurtcan, Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın isteği üzerine Alanya'ya tayin edildi.

Patlayıcı madde detektör köpeği Kurtcan, devlet büyüklerinin programları öncesi, programın yapılacağı alanda, arabada, gemilerde, uçaklarda, maçlarda ve topluma açık, kuşkulu yerlerde bomba arama çalışmalarında kullanılacak. Emniyet yetkilileri, patlayıcı madde detektör köpeğinin, el yapımı, parça tesirli ve askeri patlayıcıların tamamına karşı eğitimli olduğunu söylediler.

Köpeğin her türlü patlayıcıyı, kamufle edilmiş olduğu halde kokusundan tespit edebildiğini belirten yetkililer, köpeğin patlayıcıya belli bir mesafede hareketsiz şekilde oturarak ilgilileri uyardığını kaydettiler. Yetkililer, Kurtcan'ın, İstanbul'da 2 yıl önce yapılan NATO Toplantısı'nda ve geçen ay İzmir'de düzenlenen Üniversite Oyunları'nda görev yaptığını bildirdiler. Kurtcan'ın çok önemli anlarda önemli tespitlerde bulunarak büyük başarılar sağladığını ifade eden yetkililer, ''görevin gizliliği'' nedeniyle detay bilgi verilemeyeceğini söylediler.

KURTCAN'A 20 METREKARELİK ''LOJMAN''

Alanya'daki görevine başlayan Kurtcan için 20 metrekarelik bir kulübe yapıldı. Emniyet görevlilerinin ''lojman'' dediği kulübenin hemen yanına bir de patlayıcı madde laboratuvarı kuruldu. Kurtcan için klimalı ve özel donanımlı yeni bir araç alındığını bildiren yetkililer, sadece kuru mamayla beslenen Kurtcan'ın aylık maliyetinin aşılarıyla 300 YTL'yi geçtiğini, köpeğin değerinin ise 50 bin doların üzerinde olduğunu belirttiler. Alanya'da şu ana kadar tek bomba uzmanı bulunduğunu söyleyen emniyet yetkilileri, Kurtcan ve eğiticisinin de katılımıyla bombacı kadrosunun 3'e çıktığını kaydettiler. Alanya Emniyet Müdürlüğü bünyesine 4 ay önce ''Avcı'' adlı bir narkotik köpeği tayin edilmiş, Avcı için de 22 metrekarelik lojman ve klimalı araç tahsis edilmişti. Kurtcan'ın gelişiyle, Alanya Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki köpek sayısı 2'ye çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber