Kaloriferler yanmayınca TOKİ sakinleri eylem yaptı

Aydın'da 3 yıl önce tamamlanarak 600 ailenin ev sahibi olmasını sağlayan Aydın TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar dün akşam ?kalorifer' eylemi yaptılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasım ayı sonuna yaklaşılmasına rağmen halen kaloriferlerin yakılmamasından şikayetçi olan site sakinleri eylem yapıp haklarının yendiği gerekçesi ile karakola gidip site yönetiminden şikayetçi oldular.

Aydın'da havaların soğumasına rağmen TOKİ konutlarında kaloriferlerin yanmamasından şikayetçi olan konut sakinleri akşam saatlerinde binaların ortasında bulunan meydanda toplanıp site yönetimine tepki gösterdiler. Kaloriferlerin yanmaması nedeniyle üşüdüklerini ve ciddi sıkıntı içinde olduklarını belirten sakinler, henüz 3 yıldır birkaç ay süren kış aylarında kullanılan kalorifer tesisatının arızalandığı gerekçesi ile kaloriferlerin yakılmadığını, yanmamasına rağmen kendilerinden yakıt parası toplandığını iddia ederek site yönetimine tepki gösterdiler.

Bir süre meydanda bağırıp çağıran site sakinlerinin bir kısmı, haklarını yasal zeminde aramak için bölgenin bağlı olduğu Şehit Rüştü Yetkin Polis Merkezi'ne gidip site yönetiminden şikayetçi oldular. 600 konutun bulunduğu sitedeki sakinler adına konuşan Deniz Tolu, mevcut site yönetimi tarafından insanların haklarının gasp edildiğini belirterek, site yönetiminin kendi hatasının bedelini de site sakinlerini ödettirmeye çalıştığını iddia etti. Elde ettikleri belgeler ışığında hesapların da tutmadığını iddia eden Tolu, haklarını savunmak için ilk önce karakola gelip yönetimden şikayetçi olduklarını, ilerleyen süreçte mahkemeye gideceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber