Işıkkent'te çöp isyanı

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.07.2012 tarihli toplantısıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen ve komisyonda geçen Bornova'ya bağlı Işıkkent Mahallesi'ne atık ara depolama ve transfer merkezi kurulmasına karşı çıkan AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı başkan ve yönetim kurulu ile mahalle sakinleri, tesisin kurulacağı yerde düzenledikleri basın açıklamasıyla durumu protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bornova Belediye Başkanı Prof. Kamil Okyay Sındır'ın da karşı çıktığı tesisin etrafı çimento fabrikası, taş ocakları, nakliyecilerle çevrili mahalledeki konut ve ilköğretim okulunun yanı başına kurulmasının kabul edilemez olduğunu belirten AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, tesisin kurulacağı alanın yönetmelik ve genelgelere aykırı olduğunu belirtti.

Katı atık bertaraf tesisi için Bornova'nın uygun olmadığını kaydeden Özkan, ?CHP'li meclis üyeleri ve belediye başkanları ile diğer siyasi parti temsilcileriyle birlikte karşıyız. Hiçbir önyargımız yok. Siyasi rant düşüncesi içine girmedin, insani duygular içinde bu yere bu tesisin reva görülmesini kabul etmiyoruz. Bu tesis için Bornova hiçbir şekilde elverişli değil. Duyarlı tüm kesimlerle birlikte hareket etmek istiyoruz? diye konuştu.

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Özkan, nazım imar planı askıya çıktığında Işıkkent'e çöp depolama ve transfer merkezi kurulmasını engellemek için hukuki haklarını da kullanacaklarını açıklayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alana spor ve kültür faaliyetlerinin de yapılabileceği bir rekreasyon alanı yapmasını istedi.

Özkan, kararın İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayındırlık ve İmar Komisyonu'ndaki AK Partili meclis üyelerince de onandığı eleştirisine de yanıt verdi.

Komisyonda bulunan 9 kişiden sadece bir kişinin partilerinden olduğunu anlatan Özkan, şu açıklamayı yaptı: ?Doğrudur. Ancak dokuz kişiden biri bizden. Aynı zamanda AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilimiz olan Sayın Yusuf Kenan Çakar'a da sorduk. Kendisi bize, ?Bizi öyle bir yerden götürdüler ki, konut ya da okul yoktu, dağlardan geçtik. Ama hatamızdan dönmesini de biliriz' dedi.?

Özkan, çöp tesisini istemeyen CHP'li meclis üyeleri ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın da yaptıkları basın açıklamasında bulunmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, Bornova'nın 12 farklı noktasına astıkları ve üzerinde ?Bornova'da çöp toplama tesisi istemiyoruz' yazılı pankartlarının toplanmasını da eleştirdi.

Mahalle sakinleri de duruma isyan etti ve alkışlarla AK Partili yöneticilere destek verdi. ?Bornovamız çöp olmasın' yazılı pankart taşıyan mahalleliler, ?Buraya çöp tesisi değil çay bahçesi istiyoruz. Etrafımız zaten çimento fabrikaları ve taş ocaklarıyla çevrili. Işıkkent'e hiçbir şey yapılmadı, çöp tesisi mi yapılacak? Çöp tesisini istemiyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber