Girişimcilik eğitimi aldılar, iş kurmak isteyenlere hibe ve kredi verilecek

Sivas Gençlik Derneği'nin KOSGEB ile yaptığı işbirliği neticesinde verilen girişimcilik sertifikasının eğitimi sona erdi. 60 kursiyerin 12 gün süren eğitimi, yapılan son dersle tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimde kursiyerler girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, yaratıcılık egzersizleri, pazarlama, ürün planı ve atölye çalışmaları gibi konularda eğitim aldı. Eğitimleri bitiren kursiyerler, hazırlayacakları projeler neticesinde iş fikirlerinin KOSGEB'den onaylanması halinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da iki yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli yatırım kredisi alabilecek.

Sivas Gençlik Derneği Başkanı Murat Toraman, 60 kişiyle sınırlı olan ilk eğitimin tamamlandığını, ikinci eğitimin aralık ayı sonunda başlatılacağını, kursa yeni başlayacak kişilerin mülakat tarihlerinin önümüzdeki günlerde duyurulacağını belirterek, Sivas Gençlik Derneği'nden girişimcilik sertifikasını talep eden herkese sertifikaları vermek için bu kursları devam ettireceklerini söyledi.

İlk kurs neticesinde sertifika almaya hak kazanan girişimcilerin sertifikaları, önümüzdeki günlerde yapılacak törenle verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber