Düğün salonunu BİMER'e şikayet ettiği için tandırlığının yıkıldığını iddia etti

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde evinin yanından geçen yola düğün salonu yapılmasını Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet eden bir vatandaş, şikayeti sonrası belediye ekipleri tarafından tandırlığının yıkıldığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tandırı yıkılan Adem Yalçıntaş (55) yaptığı açıklamada, Yerköy'ün Şel Mahallesi'ndeki evlerinin yanından geçen yola düğün salonu yapıldığını, mahalle sakinleri olarak bundan duydukları rahatsızlığı mahkemeye taşıdıklarını söyledi. Evlerinin yanından geçen yola düğün salonu yapılmaması için belediyeye, verdiği izni durdurması için müracaatta bulunduklarını belirten Yalçıntaş, "Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, 'mahkemeye verme, düğün salonuna ruhsat vermeyeceğim' dedi. Ancak evimize gelen yola düğün salonu yapılmasına ruhsat verdi. Ben de BİMER'e şikayette bulundum. Ayrıca mahkemeye de verdim. Başkan, zabıtaya şikayetlerim üzerine bin lira ceza yazdırdı. Yerköy Kaymakamlığı ise cezayı kaldırdı. Şikayet sonrası inceleme yapmak üzere müfettişler geldi. Müfettişler ilçeden ayrıldı, belediye başkanı evimizin yanındaki tandırı yıktırdı. Ekipler kömürlüğü de yıkacaklarını söyleyerek gözdağı verip gitti. Yerköy'de hemen herkesin evinin yanında tandır var. Önce yasal olmayan yollarla yapılan düğün salonu yıkılsın, sonra vatandaşın tandırını yıksınlar." diye belediyeye tepki gösterdi.

Yerköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haleplioğlu ise söz konusu tandırlığın ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını belirtti. Haleplioğlu, "Yalçıntaş'ın evinin yanından yol geçmiyor. Düğün salonunun ruhsatı var. Oradan da yol geçmiyor. Bir kişiyi hedef alarak bir yıkım yapılmaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber