Kuşadası-Efes Kongre Merkezi aralık ayında açılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bitme aşamasına gelen Kuşadası-Efes Kongre Merkezi (KOMER)'nde inceleme yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu merkezin Doğu Akdeniz'de bir benzeri olmadığını söyleyen Günay, bu alanda Avrupa'nın ilk 10'u arasında yer alacak önemli bir tesisin tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

Açılıştan önce son incelemeleri yapmak üzere Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen Bakan Günay, inşaatın ilk bölümüyle ilgili hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, "İnşallah açılışı en üst düzeyde yapmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın da müsait olmaları halinde bulunmaları en büyük arzumuz. Bu yıl sona ermeden görkemli bir açılış yapacağız." dedi. Kültür ve Turizm Bakanı TÜRSAB, Uluslararası Kongre Tesisleri İşletmeciliği, İl Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, LİMAŞ, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Peninsula Turizm ve bazı turistik tesislerin ortaklığıyla yaptırılan KOMER'in inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Günay'a Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı ve KOMER Başkan Yardımcısı Esat Altungün, TÜRSAB Genel Başkanı ve KOMER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve KOMER şirketi ortakları eşlik etti. KOMER Genel Müdürü Cemil Baykal'dan son durumla ilgili ayrıntılı bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay, çevre düzeni ve montaj çalışmalarının birkaç hafta içinde tamamlanacağını söyledi.

KOMER'in sadece Kuşadası ve Ege Bölgesi'nin değil, bütün Türkiye'nin gurur duyacağı bir tesis olacağını kaydeden Bakan Günay, ''akıllı bina'' olarak nitelendirilen tarzda mükemmel bir yapı inşa edildiğini belirtti: ''Konserli büyük bir açılış yapacağız. Başbakanımız, programına göre 21 ile 31 Aralık arasında bir tarih verecek. Önümüzdeki hafta kesin açılış tarihi belli olacak. Şimdiden şubat ve mart aylarına alınmış kongreler var. Merkez, yaz aylarında etkinlik başına en az 5 bin kişi birden ağırlayabilecek.?

Bina hakkında da bilgi veren Günay, şunları kaydetti: "Bu çapta, doğrudan kongre merkezi amacıyla ilk kez böyle bir yapı yapılıyor. Merkezde 4 bin metrekareden fazla fuar alanı, açık stantlarla beraber 10 bin metrekareyi aşan sergileme alanı var. Bu da bize uluslararası ideal sergiler düzenleme fırsatı verecek. Bölgenin tüm turizm potansiyelini harekete geçirecek. Bölgedeki konaklama tesislerinin, kendisini yenileme ve yenilerini yapma azmini teşvik edecek. Bu çapta İstanbul'da bile merkezimiz yok. İddiayla söylüyorum, böyle bir kongre merkezi Doğu Akdeniz'de yok. Avrupa'nın ilk 10'u içine giren kongre merkezini gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

Otel, sosyal tesisler, villalar, safari park gibi bölümlerin yer alacağı Kuşadası Kongre Vadisi projesinin ilk bölümünü oluşturan KOMER'in birinci kısmı, 35 milyon liraya mal olacak. İkinci bölümde sosyal tesisler, yemek üniteleri, anfiteatrlar ve villalar, üçüncü bölümde 600 odalı otel, dördüncü bölümde de safari park yer alıyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon lirayı aşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber