Eğitim-Sen Şube Başkanı Karaca: Öğretmenler, sorunlarına çözüm bekliyor

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, öğretmenlerin, yaşadıkları ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen üyeleri, Öğretmenler Günü nedeniyle 5 Ocak Meydanı'ndan İnönü Parkı'na kadar yürüyerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Öğretmenler adına basın açıklamasını ise Şube Başkanı Kamuran Karaca okudu. 12 Eylül zihniyetinin ürünü olan 24 Kasım yerine dünya öğretmenlerinin evrensel günü olan 5 Ekim'i Öğretmenler Günü olarak kabul ettiklerini belirten Karaca, hükümete yüklendi.

Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayan ve öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemediklerini vurgulayan Karaca, AK Parti iktidarında ise çalışma koşulları ile özlük haklarında ciddi gerilemeler olduğunu ileri sürdü.

Öğretmenlerin sadece bir gün hatırlanmayı değil, yaşadıkları ekonomik, sosyal ve özlük sorunlarına gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini ifade eden Karaca, halen çalışan, atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorun ve taleplerin ele alınmasını istediklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber