Sokakta yakalamak için değil, sokağa düşürmemek için çalışıyorlar

Bursa Demirkapı Mahallesinde bulunan Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi, çevre mahallelerde ikamet eden sosyal ve kültürel yoksunluğa maruz kalmış çocukların eğitimini destekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezde gönüllü öğretmenler ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının derslerine de yardımcı olunuyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Demirkapı Mahallesinde bulunan Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezini ziyaret etti. Bursa Emniyet Müdürü A. Osman Kahya, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Murat Kubilay ve Gönüllü Öğretmenler hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Vali Harput, ?Bursa Emniyet Müdürlüğümüzün, Türkiye'de bir ilk olan Çocuk Eğitim ya da Etüd Merkezi olarak faaliyete geçen mekanda bulunuyoruz. Yanımızda da gözlerinde geleceğe dönük ümit pırıltıları ve sevinç ışıltıları olan çocuklarımız. Buranın temel gayesi çocuklarımızın okul dışı zamanlarını bir bakıma iyi değerlendirmelerini sağlamak. Çocuklarımızın gelecekte ailelerine, anne babalarına, ülkelerine, şehirlerine ve tüm insanlığa faydalı olmaları için bu çocuklarımızı her alanda desteklemek.? dedi.

Merkezde ki öğretmenlerin değişik branşlarda çocuklara okul derslerinde ihtiyaç duyulan konularla ilgili takviyeler de yaptıklarını anlatan Harput, ?Çocuklara başka türlü sosyal etkinlikler de yapılıyor. Çocukların aileleriyle çok sıcak bir diyalog içinde ihtiyaç ve problemlerinin çözümü noktasında da çalışmalar yapılıyor. Burada çocukların mahallelerinde ekonomik durumu iyi olup veya olmayan bütün çocuklar bir bütünün parçası gibi kaynaşıp kucaklaşarak ortak değerler etrafında bir sevgi yumağı haline gelmesi amaçlanıyor.? şeklinde konuştu.

Çocukların yanında mahalle sakinlerinin de bu merkezde buluşarak birbirini daha yakından tanıma, kaynaşma ve bütünleşmelerine vesile olunduğuna değinen Vali Harput, ?Emniyet Müdürümüz ve bu projeyi yürüten diğer arkadaşlarımıza, ve bu projenin içinde bulunan mahalle muhtarı, imamı, mahallenin akil insanları ve projeye mekan desteğinde bulunan Osmangazi Belediyesine teşekkür ediyorum.? dedi.

Projeyi Bursa'nın diğer alanlarına da yaymak istediklerini anlatan Vali Şahabettin Harput, ilk planda 4-5 yere yaymak istediklerini söyledi.

Ülkenin geleceği konumunda olan çocukların en iyi şekilde yetişmesinin büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Vali Harput, şunları söyledi: ?Çocuklarımızı sokağa düşmekten, yanlış alışkanlıklardan, sigara gibi bağımlılık yapan başka yanlışlardan ya da şiddete ve tacize uğramaktan korumak bizim görevimizdir. Ailelerle beraber bizim ortak görevimizdir. Bu manada buraların adeta bir sevgi evi halinde, eğitim yuvası halinde çoğalması Bursa'daki bu güzelliğin dalga dalga bütün Anadolu'yu da kucaklayacağını ben umuyorum.?

Demirkapı ve civar mahallelerde ikamet eden sosyal ve kültürel yoksunluğa maruz kalmış vatandaşların çocuklarının eğitiminin desteklenmesi amacıyla, Osmangazi Belediyesi tarafından Toplum Destekli Polis Şubesi'ne tahsis edilen binada gönüllü öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.

Binada çocukların ailelerinin de pek çok etkinlik ve eğitim faaliyetiyle katılımı sağlanarak, öğrenci-veli ilişkisi üst düzeye ulaşması sağlanıyor. Şu an 95 öğrencinin eğitim gördüğü binada, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü personelince öğrencilere gerekli olan tüm eğitim materyalleri karşılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber