Kaymakam Erkan: Dünya yarışında en önde yer almanın yolu eğitimden geçiyor

Bitlis'in Tatvan ilçesi Kaymakamı Murat Erkan, her şeyin hızla değiştiği büyük dünya yarışında en önde yer almanın yegane yolunun, eğitimden geçtiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatvan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kutlamalar, sabah saatlerinde Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başladı. Tatvan Kültür Merkezi'nde devam eden kutlama programında konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenlerin gelişimin mimarı olduğunu belirten Kaymakam Erkan, şöyle devam etti: "Milletçe topyekun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmayı hedefleyen bu hedefe ulaşmak içinde kararlılıkla yürüyen Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği öğretmenlerimize emanet edilmiştir. Ülkemizdeki bütün meseleleri ortak akılla ve güç birliğiyle, eğitimle çözüleceği muhakkaktır. Bilim ve teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, ortaya konan yeni bir icat iyi yetişmiş bir insandan daha kıymetli değildir."

En iyi yatırımın insana olan yatırım olduğunu ve eğitimin öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Erkan, "Bu gün en önemli güvencemiz ve dayanağımız sizlerin yetiştirdiği pırlanta kıymetindeki öğrencilerimizdir. Çocuklarımızın vatanseverliği, fikir hürriyeti ve insanlık meziyeti ile yetiştiren siz öğretmenlerimize biz minnettarız. Sizlerle tüm engelleri aşacağımıza yürekten inanıyorum. Sizi sevmek aziz milletimizi sevmektir. Sizi yüceltmek aziz milletimizi ve devletimizi yüceltmektir. Eğitim ışığınız hep daim olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından aday öğretmenler yemin ederek mesleğe başladı.

Programa, Kaymakam Murat Erkan'ın yanı sıra Milli Eğitim Müdür Mahfuz Bayar, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Engin Öztürk, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber