'Kadınlara şiddete hayır' eyleminde öğrenciler kız yüzünden kavga etti

Mersin'de bir grup kadın platformu üyesi, şiddete karşı eylem yaparken dershanelerden çıkan erkek öğrenciler ise kız yüzünden yumruk ve tekmelerle birbirlerine girdi. Sivil polisler kavgayı fazla büyümeden önledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Kadın Platformu üyesi bir grup '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' dolayısıyla Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. BDP Milletvekili Nursel Aydoğan'ın da katıldığı eylemde Zeytinli Bahçe Caddesi'ne yürümek isteyen kadınlara, yasak olduğu gerekçesiyle çevik kuvvet ekipleri tarafından barikat oluşturularak izin verilmedi.

Polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında polislerle kadınlar arasında izin meselesi yüzünden tartışma sürerken yan taraftaki dershanelerin bulunduğu sokakta erkek öğrenciler kız meselesi yüzünden yumruk ve tekmelerle birbirlerine girdi. Sivil polisler kavgaya müdahale ederek fazla büyümeden önledi. Darp nedeniyle hafif yaralanan öğrenciler birbirlerinden şikayetçi olmazken olay yerinden hızla ayrıldı.

Kadınlar ise polislerin Ulu Cami'ye kadar yürümelerine izin vermesi üzerine buraya kadar yürüdü. Kadınlar, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber