Edremit'te emekli öğretmen okulda etnoğrafya müzesi kurdu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Özel Özcan Koleji'nden emekli olan edebiyat öğretmeni Ali Tüzün yurt dışında gördüğü müzeyi, emekli olduğu okula kurarak bölgenin en zengin etnografya müzesini oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun bodrum katında çoğunluğu Çanakkale savaşlarına ait binlerce eserin yer aldığı müzenin büyük ilgi görmesi nedeniyle müze için yeni bina yapılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Emekli edebiyat öğretmeni Ali Tüzün, ?Çanakkale de yurt müdürlüğü yaptığım dönemde eserleri biriktirmeye başladım. Şu anda Çanakkale ile ilgili eserlerin bulunduğu en zengin yer konumuna geldi. Burada başka müzelerde olmayan sayısız eserler var. Romanya'ya yaptığımız gezide orada bütün okulların etnografya müzesi oluşturduklarını gördüm. Tarihimize sahip çıkma adına böyle bir müzeyi bizim bölgemizde de oluşturabileceğimizi düşündüm. Kültür Bakanlığı'ndan da gerekli izinleri aldık. İleride 41 odalı bir müze binası hayal ediyoruz? dedi.

Müzenin kurulmasında öncülük yapan Ali Tüzün'e teşekkür eden okul müdürü Ramazan Kabataş da, ? BOkulumuz Balıkesir ve çevresinide eser yönünden en zengin yer konumuna geldi. Müzede eski tarih ve kültür zenginliğimizi gezen insanlarımız adeta yaşıyorlar. Şimdi halkın katkıları ile daha büyük bir müze kurma hedfimiz var. Ellerinde eser olanlar bize getirsinler sergileyelim. Ali Hocamız Çanakkale ve yurdun değişik yerlerini karış karış gezerek bu eserleri toplamış. Şimdi bunların görülme zamanı. Amaç kültürümüze ve tarihimize değer verip, bunları gelecek nesillere aktarmaktır."diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber