Polis kurşunuyla ölen adam

Uşak İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, geçen hafta polis kurşunuyla hayatını kaybeden Kenan Kapısız'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Kenan Kapısız'ın eşi Özlem Kapısız olay anında yaşananları anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta, geçen hafta iki hırsızlık zanlısını kovalayan polisle vatandaşlar arasında çıkan arbedede Kenan Kapısız adlı vatandaş Komiser H.G.'nin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi. Olayın ardından vatandaşlar Uşak Devlet Hastanesi acil servisi önünde polise saldırdı. Daha sonra Komiser H. G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişmelerin ardından İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir ve Alevi dedesi Nazmi Aydedeoğlu ile birlikte Kenan Kapısız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette aileye baş sağlığı dileyen Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, olayın bir kaza olduğunu ve asla kasıt bulunmadığını söyledi. Kenan Kapısız'ın eşi Özlem Kapısız ise olay anında yaşananları anlatarak Komiser H.G'nin kasıtlı olarak eşine ateş açtığını iddia etti.

İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ziyarette aileye yaptığı açıklamada olayda kasıt olmadığını yineleyerek şöyle konuştu: ?Emniyet olarak bizde üzgünüz ama bu olay istenmeyerek meydana gelen bir kazadır. Siz bizim hasmımız değilsiniz ve asla olmadınız. Ama biz inancı olan insanlarız ve kadere inanıyoruz. Bu olay nedeniyle üzüntümüzü paylaşmak için buraya geldik. Bundan sonrası için ailemize neler yapabiliriz, nasıl yardımcı olabiliriz bunu konuşmak istedik. Komiser arkadaşımız ifadesinde zaten bir kasıt olmadığını olayın kaza olduğunu belirtti. Ayrıca, komiser arkadaşımız ifadesinde Kenan Kapısız'ın o an için yürütülen tahkikatla (hırsızlık olayı ile) herhangi bir ilgisinin olmadığını belirtti. Komiser arkadaşımız bir gün sonra da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay hedef göstermeksizin kazara meydana gelmiştir. Arkadaşımızın silahından çıkan kurşun başka birine de denk gelebilirdi. Komiser kendisini de vurabilirdi. Yaşanan olayda kimin kusuru varsa karşılığını görecektir.?

Kenan Kapısız'ın eşi Özlem Kapısız, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş'ın ? olay kazara meydana geldi? şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, ?Eşim kötülük olsun istemedi ve olay esnasında polisin elini havaya doğru kaldırmaya çalıştı. Ancak polis eşimi hedef gözeterek ateş etti ve eşim bir anda yere yığıldı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber