Gaziantep'e bir ödül de Cumhurbaşkanı'ndan geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e, 2008 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanarak 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen Zeugma Mozaik Müzesi çalışmasından dolayı, 'Cumhurbaşkanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü' verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Güzelbey, 29 Kasım 2012 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alacak.

Cumhurbaşkanlığı'nın, her sene 4 kategoride verdiği Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü, Arkeoloji Alanı'nda, Kültür Bakanlığı ile sergilediği işbirliğinden dolayı bu sene Gaziantep Büyükşehir Belediyesi alıyor. Cumhurbaşkanlığı'nın 4 kategoride her sene verdiği ödülün, bu sene kültür ve sanat dalında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne verildiğini vurgulayan Güzelbey, bu büyük ödülün, 29 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde kendisine verileceğini belirtti. Bu ödülün alınmasında iki önemli konu olduğunu dile getiren Güzelbey, birincisinin, Zeugma Antik Kenti'nin, ikincisinin ise Yesemek Antik Kenti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, ?2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin, Türkiye'nin arkeoloji alanındaki zengin birikimini akademik dünya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimler işbirliği ile dünya mirasına sunulacak bir zenginlikte sergiledikleri için Zeugma Antik Kenti ve Müzesi'ne, verilmesini uygun görmüşlerdir.? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber