Keşan'da okul öncesinde hedef yüzde yüz

Edirne'nin Keşan İlçesi Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan'da okul öncesi eğitime katılımı Yüzde yüz'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keşan'daki anaokullarını gezen Dınkırcı, Sevgi Anaokulu'na gerçekleştirdiği ziyarette, minik öğrencilerle sohbet etti.

Okul Müdür Vekili Ayfer Özden Bilek'ten okuldaki sınıflar ve mevcutları hakkında bilgi alan ve çocuklarla tek tek ilgilenen Dınkırcı, eğitimde önceliğin okul öncesi eğitimde olduğunu bildirirken, minik öğrencilere de çikolata hediye etti.

0-6 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Okul öncesi eğitimde hem öğrenci hem de velilerle ne kadar iletişim sağlanırsa gelecekte eğitim alanında o kadar başarılı olunacağını bildiren Bekir Dınkırcı, "Öğretmen öğrenci ve veli koordinasyonunda herhangi bir sorunumuz yok. 0-6 yaş arasındaki çocukların eğitimi çok önemli. Keşan'da bu konuda ileri düzeyde bir eğitim veriliyor." dedi.

Dınkırcı, okul öncesi çocuklara aşılanacak diş sağlığı ve trafik gibi eğitimlerin ömür boyu etkili bir uygulama şekli olduğunu ve bu noktada öğretmenlerin eğitimdeki rolünün yadsınamayacağını dile getirdi.

OKUL ÖNCESİNDE HEDEF YÜZDE YÜZ

Keşan'da okul öncesi eğitim çağındakilerden Yüzde 98'lik bir kesime ulaştıklarına ve bu seviyenin ülke seviyesinin çok üstünde olduğuna işaret eden Bekir Dınkırcı, "Yüzde iki lik kalan kısmı da eğitime almak için mücadelemiz sürüyor. Ayrıca Keşan'da bazı dezavantajlı bölgelerde Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı proje sayesinde okul öncesi eğitimde yeni bir atağa kalkıyoruz. Bu proje sayesinde çocuklarımızı eğitime daha erken yaşlarda kavuşturacağız. Okullarda bu öğrencilere yeme içme konusunda destek sağlanacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber