Üniversiteli öğrenciler, kazada hayatını kaybeden arkadaşları için yürüdüler

Kayseri'de bir otomobilin çarpması sonucu yola savrulan, arkadan gelen bir başka otomobilin de çarpmasıyla metrelerce sürüklenerek hayatını kaybeden Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Burcu Tekinşen için arkadaşları eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okuldan toplu olarak çıkarak kaza yerine kadar yürüyen öğrenciler, "Önlem almayan herkese öfkeliyiz. Artık kimse ölmesin" diyerek, kaza yerine karanfiller bıraktı.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde toplanan çeşitli bölümlerde okuyan yaklaşık 500 öğrenci Fevzi Fevzioğlu Bulvarı'nı takip ederek Talas Caddesi'ndeki kaza yerine geldi. Polisin geniş önlem aldığı sessiz yürüyüş sırasında öğrenciler ellerinde, "Burcu ölmesin, Başkaları da ölmesin" yazılı pankartlar ile kazada yaşamını kaybeden Burcu Tekinşen'in fotoğrafını taşıdı.

Kazanın meydana geldiği Talas Bulvarı hastane kavşağındaki yaya geçidini trafiğe kapatan öğrencilerden bazıları yola oturdu. Daha sonra ellerindeki karanfilleri Burcu Tekinşen'in öldüğü yere bıraktı. Bu sırada, Burcu Tekinşen'in sınıf arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA AYNI YERDE BİR ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Burcu Tekinşen'in ölümü nedeniyle yapılan eylemde grup adına konuşan Makine Mühendisliği Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Esra Boğa, geçen yıl da aynı yerde Hakan Çoşgun adında öğrencinin benzer kazaya kurban gittiğine dikkat çekti. Boğa, "Artık yerleşke çevresindeki yollarda kaza istemiyoruz. Önlem alınmasını istiyoruz. Önlem almayan herkese öfkeliyiz. Öfkemiz önlem alınana kadar devam edecek." dedi. Öğrenciler daha sonra sessizce dağılarak okullarına gitti.

Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi Kampusü Tıp Fakültesi Kavşağı'nda geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen kazada, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Burcu Tekinşen, önce C.B. (20) yönetimindeki 38 ZU 076 plakalı, ardından yağışının da etkisiyle kayganlaşan asfaltta duramayan 25 yaşındaki M.T. yönetimindeki 38 ZN 509 plakalı otomobil çarpması sonucu feci şekilde yaşamını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber