Olası Karabük depremine karşı alınacak önlemler konuşuldu

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) tarafından Olası Karabük Depremine Karşı Halkın Bilinçlenmesi konulu toplantının altıncı Karabük'ün Eflani ilçesinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Karabük ve çevresinin, Kuzey Anadolu fay hattına yakın olması ve Karabük fayının bulunması nedeniyle birinci derece deprem bölgesinde, Eflani ilçesinin ise ikinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu bunun da Eflani'de deprem olmayacak manasına gelmediğini söyledi.

Deprem bölgesi haritasında Karabük'ün birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ifade eden Erbay, "Karabük bilindiği gibi Kuzey Anadolu fay hattının hemen kuzeyinde yer almakta. Kuş bakışı olarak 35 kilometre uzaklıktadır. Kuzey Anadolu fay hattı dünyanın en diri fay hatlarından biridir. Bu fay üzerinde çok büyük depremler meydana gelmiştir. Bu fayın uzunluğu bin kilometredir. Bu depremlerde Karabük merkezi, ilçeleri ve köylerinde göçme, kayma ve hasarlara neden olmuştur. Karabük ve çevresi, Kuzey Anadolu fay hattına yakın olması ve Karabük fayının bulunması nedeniyle her zaman deprem tehlikesi altındadır. Karabük ve Yenice ilçesi Türkiye'de en fazla heyelanın yaşandığı il ve ilçeden bir tanesidir. Onun için bizim her zaman afet ve depremlere karşı hazırlıklı olmamız lazım. Depremi önleyemeyiz ama depreme karşı gerekli tedbirleri alabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber