KARSİAD, kariyer merkezi ile kalifiye eleman sorununa çare olacak

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD), Kars'ta işadamlarının ortak problemi olan kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için ?Kariyer Merkezi' açma kararı aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, faaliyete geçirecekleri ?Kariyer Merkezi'nin' Bakü Tiflis Kars Demiryolu'nun (BTK) geçtiği serhat şehrinde işadamlarının mevcut personelinin eğitimi ve demiryolu ile oluşacak iş sahalarında yeni istihdam edilecek kişilerin eğitimine artı meslek bölümünden mezun öğrencilerin staj alabilmelerine imkan sağlamış olacaklarını söyledi.

Dereci, bu çerçevede, nitelikli eleman ihtiyacını veri tabanlarında kayıtlı olan başvuru sahiplerine verecekleri eğitimlerle karşılamış olmalarının yanı sıra bu doğrultuda belirli aralıklarla müşteri ilişkileri, kalite yönetimi, işverene karşı sorumluluk, satış pazarlama ve iş adamlarından gelecek talebe göre birçok alanda eğitimler verileceğini hatırlattı. Murat Dereci, ?Bu eğitimlerde başarılı olan kişiler işverenlerin ihtiyaçlarına göre sınıflandırılıp kalifiye eleman sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber