Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Altuğ üniversitelilerin sorunlarını dinledi

Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, ilçedeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan kız ve erkek öğrencilerinin sorunlarını dinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ilk olarak erkek öğrenci yurdunu ziyaret etti. Başkan Hakverdi Altuğ, üniversite yıllarında kaldığı ortamlar ile şu anki ortamların kıyaslanamayacak derecede olduğunu, bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Altuğ, ?Sizlerin burada bulunma nedeniniz okumak. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Anne babalarınız sizi okumanız için buraya gönderdi. Sizleri önce anne ve babanız, sonra da en çok biz düşünüyoruz. Hangi şehirden gelirseniz gelin, sizler bizlere ailelerinizin emanetsiniz, bu nedenle bizim evlatlarımızsınız.? dedi.

Erkek öğrencilerle görüştükten sonra kız öğrencilerin sorunlarını dinlemek için Aksaray Üniversitesi Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksek Okulu kampüsündeki kız öğrenci yurduna geçen Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, burada da şunları söyledi: ?Benim de üniversite okuyan evladım var. Ben nasıl onun eğitimini aldığı şehirde yabancı gibi durmasını istemiyorsam, rahat ve güvenli olarak okuluna gitmesini bunun yanında da başarılı olmasını, vatana millete hayırlı bir evlat olmasını istiyorsam sizlerin ailesi de aynı duyguları paylaşıyor benimle. Bu nedenle sizlerin rahat ve huzuru, iyi bir eğitim alması, sosyal etkinlikler de bulunarak topluma faydalı bir birey olmanız için belediye olarak bir çok projeyi hayata geçirdik.?

Altuğ, içinde 800 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet sinema salonu, 150 kişilik nikah salonu, 120 kişilik yemekli toplantı salonu, sergi salonu, kurs odaları, bowling salonu ve ticari alanların bulunacağı kültür merkezinden bahsetti. Ayrıca üniversite kampüsü içerisinde belediyenin tahsis ettiği arsa içesinde projelendirilmiş 6 bin 900 metrekarelik gençlik merkezinin temelinin atılarak bir yıl sonra hizmetine sunulacağını söyledi. Altuğ, belediye olarak gençlik meclisi kuracaklarını belirterek, genç dimağların geleceğin şekillenmesindeki önemine vurgu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber