Teziç: Rektörümüze sahip çıktık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2005 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörler Komitesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi restörü Prof.Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması olayını değerlendirmek için olağanüstü toplandı. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, "Biz rektörümüzün yanında olduk" dedi.

YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, Rektör Aşkın'ın tutuklanması ile ilgili olarak değerlendirme toplantısı yapacaklarını açıkladı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teziç, bir gazetecinin "Tepkiniz yargıya güvensizlik olarak algılanıyor. Ne diyorsunuz?" sorusunu, yargıya olan güvenlerini her zaman vurguladıklarını söyleyerek karşılık verdi.

Teziç, 1998 yılında tıbbi cihazlar ihalesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturmayı zaten ilk olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektörünün yaptığını söylerken, ihalenin 1998 yılında yapıldığını rektörün ise 25 Nisan 1999'da göreve başladığını hatırlattı.

"REKTÖRÜMÜZÜN YANINDA OLDUK"

Rektör yurt dışındayken temmuz ayında aniden arama kararı verildiğini ve olayların bundan sonra başladığını kaydeden Teziç, "Biz rektörümüzün yanında olduk" dedi. Teziç, eski Barolar Birliği Başkanından rektöre yardımcı olmalarını istediklerini, kendisinin bu teklifi kabul ettiğini belirtti.

Teziç, Yüzüncü Yıl Üniversitesi avukatının bürosunda gerçekleştirilen hırsızlık olayı ile ilgili bir soru üzerine, hırsızlık olayı ile bu olay arasında bir bağlantı kurmanın doğru olmayacağını ifade etti.

Bir gazetecinin "Rektöre destek konusunda geç kaldığınız iddia ediliyor. Ne diyorsunuz?" sorusuna, Teziç, "Geç kalmada ölçüt nedir? Söylesinler cevabını verelim" dedi.

"TAKİPSİZLİK İSTEDİK"

İddiaların ortaya atıldığı sırada Van Cumhuriyet Savcılığı'na 3 kez başvuruda bulunduklarını, bu konuların YÖK tarafından incelenmesini istediklerini ve takipsizlik kararı verilmesini talep ettiklerini söyleyen Teziç, ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Rektörler Komitesi'nin Teziç başkanlığındaki toplantısı başladı. Toplantıya, 77 rektör katılıyor. Toplantının tek gündem maddesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın hakkındaki tutuklama kararı olarak belirlendi. Toplantının ardından Teziç, kısa bir açıklama yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber