Saklı cennet Ayvacık, kano sporunun merkezi olacak

Türkiye Kano Federasyonu, Samsun'un turistik bölgelerinden Ayvacık ilçesini, kano sporunun merkezi yapmak için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilırmak üzerindeki Suat Uğurlu baraj gölü çevresinde kurulu saklı cennet Ayvacık'a sportif amaçlı yatırım yapmaya hazırlanan Kano Federasyonu, gençlerin ilgisini deniz sporlarından kanoya çekmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Kano sporuna ilgi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek artıyor. Sporseverler arasında giderek yaygınlaşan kanoya olan ilgili ise gençler arasında hızla artıyor. Türkiye Kano Federasyonu'nun çalışmaları ve yatırımları sonucunda son yıllarda kano sporcusu sayısında büyük artış sağlandı. Kano sporunu zirveye taşımak isteyen federasyon, gençlerin rahatça spor yapabilmeleri için yatırımlarına ile devam ediyor.

Türkiye Kano Federasyonu, Samsun'da bölge ekonomisi, turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak bir yatırıma imza atmaya hazırlanıyor. Ayvacık ilçesinin doğal baraj gölünün kano sporu için uygun olup olmadığını inceleyen Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, ilçenin doğal ve turist yapısının kano sporuna uygun olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Mengütay, şöyle devam etti:

?Bu spor dalının yapılabilmesine ilişkin su şartlarının burada son derece uygun olduğunu tespit ettik. Bununla beraber tabi doğa şartlarının da bu su uyumlu birlikte olması bizim kano sporunu burada bir pilot spor olarak başlatmamız konusunda ikna etti bu husus bizi. Bu çerçevede tabi bizde buraya bir yatırım yapmayı plandık.? Şimdi şu gördüğünüz alana kayıkhane yaptırıyoruz.?

Kano Federasyonu'nun ilk yatırımının kayıkhane olacağının altını çizen Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ise ulusal ve uluslararası yarışmaların ilçede düzenlenmesini istiyor. Başkan Belur, ?Türkiye Kano Federasyonu'nun ve belediyemizin işbirliği ile buraya ?Kano Eğitim Projesi? kapsamında yatırımlar yapmayı planladık ve çalışmaları da tamamlandı. Fiziki binamızı dikip yılbaşından itibaren de Ayvacık'a Türkiye'nin her yerinden ve Avrupa'nın kano sporuyla ilgili olan kulüplerini hem eğitim yapmak üzere hem de uluslararası yarışmaları yapmak üzere ilçemizde misafir etme imkanına sahip olacağız.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber