Yenilenen Demirtaş Camii'nin temeli atıldı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin Demirtaş'ta yapacağı meydan projesi kapsamında yenilenecek Demirtaş Merkez Camii'nin temeli atıld

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgeye 5.5 milyon TL yatırım yaptıklarının altını çizdi, yatırımların ve hizmetlerin süreceğini söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi. ?Öncelikle buraları şehre adapte etmek önemliydi. Bunun hesaplarını yaptık ve adım adım bunları uyguladık. Dün Ovaakça'da belediye hizmet binasının temelini attık. Emek'te, Kirazlı'da yatırımlarımız sürüyor. Belde belediyelerinin finansmanla ilgili sorunları olduğu için bu bölgelerde biriken sorunları da birer birer çözüyoruz.?

Belde Belediye Başkanlarının da ellerinden geldiğince hizmetler yaptığını ancak, imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade eden Dündar, şöyle devam etti: ?Sınırlı bütçelerle hizmet etmek zordu. Tabi ki ellerinden geleni yaptılar. Ancak, beldeler bize bağlanınca hızlı bir şekilde hizmetlerimizi bu noktalara taşıdık. Taşımaya devam ediyoruz. Demirtaş'a 5.5 milyon TL yatırım yaptık. Kapalı yüzme havuzu, atıcılık ve trap tesisi de tamamlanınca buraya değer katacak. Bursa'nın en cazip bölgelerinden birisi Demirtaş. Planlı ve hızlı bir yapılaşma sürerken, altyapı çalışmaları da devam ediyor.?

Demirtaş Merkez Camii'nin yetersiz kaldığını ve genişletilmesiyle ilgili talepler geldiğini vurgulayan Dündar, ?Bizde meydan düzenlemesi kapsamında olaya bütünsel bakarak caminin yerini değiştirip, hem meydanı daha geniş ve planlı bir hale getirmek, hem de Demirtaş'ın ihtiyacını karşılayacak, Cumhuriyet dönemi yeni mimari anlayışı gösterecek bir cami projesi hazırladık. Bu camii Demirtaşlıların desteği ile cami derneği yaptıracak. Bizde desteğimizi vereceğiz. Ancak kahvede oturarak eleştirmek yerine herkes caminin yapımı için gereken desteği versin.? diye konuştu.

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediyesi Başkan yardımcıları, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber