'Büyükşehir olmak Malatya'ya büyük fayda sağlayacak'

Malatya Belediye Başkan yardımcısı Selim Pilten, ?Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının çok büyük faydaları olacaktır.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hem ilimize iller bankası tarafından gönderilen ödenekler artacak ve hem de ilimizin sosyo ekonomik olarak gelişmesini katkı sağlayacaktır.? dedi.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Hizmet Komitesi, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında iş adamlarına bilgi veren Selim Pilten, Malatya'nın Büyükşehir olmakla elde edeceği kazanımlara işaret etti.

Son zamanlarda artan trafik sorununa da değinen Pilten, belediye olarak en kısa sürede trafiği rahatlatma yoluna gideceklerini söyledi. Pilten, şöyle devam etti: ?Büyükşehir olmamızın büyük faydaları olacaktır. Hem ilimize iller bankası tarafından gönderilen ödenekler artacak ve hem de ilimizin sosyo ekonomik olarak gelişmesini katkı sağlayacaktır. Malatya'nın aslında ciddi bir çevre yolu sorunu vardır. Ne kadar alt geçit yapılırsa yapılsın trafik sorununa çözüm olmaz. Bunu yanı sıra mahallelerde ki yapılmakta olan

alt- üst geçitler, kaldırım onarım ve yapımından dolayı şehir içi trafiğinde de sorun yaşanıyor. Ama bu sorunlar çözülemeyecek sorunlar değildir. Belediyemiz karayolları ile sürekli irtibat halinde kalarak en kısa sürede trafiği rahatlatma yoluna gidilecektir.?

Hizmet Komitesi Başkanı Adem Ayyıldız da kendilerini kabul ettiği için Pilten'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber