Arınç: Bursa'da termal su değerlendirildiğinde kentin neler kazanacağını gördüm

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'ya gelmeden önce şehrin termal özelliklerini iyi bildiğini ancak, geldikten sonra mevcut termal suların değerlendirilmesi ile kentin neler kazanacağını daha da iyi gördüğünü belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kaynarca Jeotermal Su Terfii Merkezi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Kültürpark'ta vurulan sondajlarla kurulan tesis sayesinde saniyede 300 litre sıcak termal su elde edildi. Açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İl Özel İdare Gelen Sekreteri Bilal Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bursa İl Özel İdare Gelen Sekreteri Bilal Çelik'in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Şahabettin Harput, elde edilen sıcak su potansiyeli ve nasıl kullanılacağını anlattı. Başta Dağyenice olmak üzere kurulması planlanan termal tesisler hakkında bilgi verdi.

SANİYEDE 300 LİTRE TERMAL SU

Saniyede 300 litre sıcak sudan bahsedildiğini anlatan Arınç, bundan daha çok insanın faydalanmasını temin etmek istediklerini söyledi.

Termal kaplıca sularına sahip Bursa'nın yeni sondajlarla daha çok termal su bularak kullanması gerektiğine işaret eden Bülent Arınç, Bursa'da bu amaçla kurulan Jeotermal AŞ'nin de kendi alanında bir ilk ve örnek olduğunu dile getirdi.

Bursa'nın sanayinin yanında turizmini de canlandırması ve yüksek kapasiteye ulaştırması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Dünyanın her yerinde en ilginç yatırımlar yine turizm alanında olmuştur. Bu nedenle yeni sondajlarla 40 ile 90 derece arasında ki sıcak sular elde ederek bunları daha iyi kullanmalıyız. Yeni destinasyon merkezleri ve tanıtımlarla Bursa'nın turizm ayağının da hayata geçirileceğine inanıyorum 'hayırlı uğurlu' olsun." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Jeotermal AŞ. Genel Müdürü Hasan Aydın, Bülent Arınç'a bir plaket takdim etti.

Açılışın ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, jeotermal tesis hakkında Jeotermal AŞ. Genel Müdürü Hasan Aydın'dan bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber