'Aktif Eğitim Sen'in internetteki bir haberi için 300 bin tık alıyoruz'

Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sendikalarının Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, sendikaları ile ilgili yapılan olumlu ya da olumsuz haberlerin internet sitelerinde yer almasından çok bu haberleri takip eden kişi sayısının 300 bini aştığına dikkat çekti. Bahçe, bu sayının önemli olduğunu ve kendileriyle ilgilenen bu kişilere ulaşmaları gerektiğini ifade ederek, ?Bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak bizim görevimizdir.? dedi.

Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sendikalarının Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. İl Özel İdare Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Bahçe, Kayseri'de çalışan eğitimcilerle bir araya geldi. Burada konuşma yapan Bahçe, sendikaları ile ilgili olumlu olumsuz birçok söylemlerin yer aldığını ve bu söylemlerin değerlerle kutsallara hakaret boyutuna varmadıkları sürece hep açık olacaklarını ifade etti.

Bahçe, sendikalarının 1 Mart 2012 tarihinde kurulmasına karşın haziran ayına kadar üye kabulünde bulunmadığını aktararak, ?Dostluklarımızın ve dostlarımızın bekası için ve onlarla beraber omuz omuza çalışmak için sendikamız üye kabulünü haziran ayından itibaren yaptı. Bunun sebebi ise diğer sendikalarımızın sözleşmede söz sahibi olma adına üyeleri ile ilgili bir kayıp yaşamaması içindi.? şeklinde konuştu.

?İlgili sendika toplu sözleşmede başarısız olduğunu biliyoruz. Ama bizim bu başarısızlığı kendimiz için nimete çevirmek gibi bir gayretimiz olmadı? diyen Bahçe, ?Ki sendikamız 1 Mart öncesinde 1.5 yıl geriye gidildiğinde sendika kurma ve kuracağımız sendikanın ne kadar yararlı olabileceğimizi tartışmıştık. O nedenle sözleşmede başarısız olması ile ilgili bir süreç değil bu. Biz kurulduğumuz günden beri bu ve buna benzer çok eleştiriler, olumsuz yorumlar ve suçlamalara maruz kaldık. Bu eleştirilere her zamanda açık olacağız. Biz toplumdaki her kesimin ülkenin zenginliği olarak görüyoruz. O nedenle farklı mozaikteki yani renkleri zenginlik olarak görüyor ve herkese kapımız açıktır.? şeklinde konuştu.

Her gün birileri tarafından gündem yapılmalarının aslında toplumun sendikalarına olan ilgisini gösterdiğini aktaran Bahçe, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Sendikamız ile ilgili internet sitelerinde haber çıkıyor. Bizim logomuzu siteye koyduklarında 250-300 bin tık yapılıyor. İlgili ilgisiz her internet haber sitesi bizimle ilgili haberleri olumlu olumsuz haberleri koyuyor. Bize bu tık sayısı şunu söylüyor. 300 bin kişi sizi merak ediyor. Sizi takip ediyor. Size ilgi duyuyor. Bu insanların ilgisini karşılıksız bırakmayın mesajını alıyoruz. Bir sendikamız, internet sitelerinde bizimle ilgili çıkan haberlere olumsuz yorum yazdırıyor. Çıkan haberlerin altına olumsuz yazı yazmak için ayda bin 700 lira maaş vererek 3 kişiyi çalıştırıyor. Birçok sitede çıkan haberlerimize bakın, yorumları hep benzerdir. Her türlü suçlamalara maruz kalıyoruz. Ama bunların kim yazdığını biliyoruz. Bize olumsuz yorum yazan, bu nedenle maaş alan birisi bana geldi. Bu yorumları kendilerinin yazdığını ve maaş aldığını bize söyledi. Bize, daha çok para verirsek bizim adımıza yazılar yazabileceğini iletti. Olumsuz yorum yazanlara da şunu söyledim. Bizden size ekmek çıkmak siz devam edin ifadelerini kullandım.?

Osman Bahçe, gelinen noktada her şeye rağmen Aktif Eğitim Sen'in yakından takip edildiğini ifade ederek, ?Türkiye bizi seviyor. Bunu anlıyoruz. Türkiye'nin bizi sevdiğini anladık ve mesajımızı aldık. Ben bizim için olumsuz yazı yazanlara zerre kadar kötü düşünmedim. Biz herkesi severek yolumuza devam edeceğiz. Kısa zaman önce üye kayıtlarına başlayan sendikamızın Kayseri gibi önemli bir şehrimizde kısa zamanda bin üyeye ulaşması ve bu sayıyı geçmesi sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu anlayış ile çalışmalar yapacağız.? diye konuştu.

Sendikanın Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Kaya da bir konuşma yaparak toplantıya katılan üyelerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber