Denizli'de engelliler için 'Erişilebilirlik Haritası' oluşturuluyor

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Denizli'deki engellilerin hayat şartlarını kolaylaştıracak 'Erişilebilirlik Haritası' oluşturmak için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan haritanın engellilerin toplumsal içinde eşit ve etkin katılımlarını sağlaması amaçlanıyor. Denizli'nin her tarafının taranacağı harita için beşer kişiden oluşan 4 ekip çalışmalarına başladı.

Türkiye'de ilk defa bir kentin topyekün ?Erişilebilirlik Haritası'nın oluşturulacağını ifade eden Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, haritanın Denizli'de yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştıracağını söyledi. Yapılacak bu çalışmayla özellikle kamusal alanların engellilerin erişilebilirliklerine uygun olup olmadıkları da tespit edileceğini ifade eden Çınar, ?Türkiye'de ilk defa bir kentin topyekün ?Erişilebilirlik Haritası' oluşturulacak. Engellilerin şehrin bütün noktalarına ulaşabilmesinde büyük kolaylık sağlayacak bu proje aynı zamanda önemli tespitler yapmamızı sağlayacak. Özellikle kamusal alanların engellilerin erişilebilirliklerine uygun olup olmadıkları tespit edilmiş olacak. Sorun varsa hemen giderilecek. Biz son yıllarda yaptığımız üst yapı çalışmalarıyla engelli meclisimizin görüşlerini de alarak Yaklaşık 350 bin kişinin yaşadığı kent merkezinde engellilerimizin günlük yaşantılarını kolaylaştıracak, erişebilirliklerini sağlayacak düzenlemeler yaptık. Merkezde yapılan bu çalışmalar zaman içinde kenar mahallelere de yayılacak. Parklar bahçeler, yollar ve kaldırımlardaki düzenlemelerin tamamı engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapıldı. Gerçekleştirilecek harita çalışmasıyla da var olan sorunları görmüş olacağız ve düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.? dedi.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan da 'Erişilebilirlik Haritası' için bütün kamusal alanların, halka açık mekânlar taranacağını yapılacak kodlama sayesinde o binanın, bölgenin fiziksel durumunun belirleneceğini vurguladı. Özkan, ?Bu harita sürekli güncellenecek. Kentin en uzak noktasına kadar gidilerek bu harita oluşturulacak ve engellilerimizin günlük yaşantıları kolaylaştırılacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber