20 bin yerine 4 bin özürlü istihdam edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, özürlülerin yaşadığı istihdam sorununa dikkat çekerek, ?2012'de 20 bin yerine 4 bin özürlü kamuda istihdam edildi.? dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısı ile bir açıklama yaptı. Türkiye'deki 8.5 milyon özürlü vatandaşın en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunu belirten Kahveci, ?Özürlü istihdamında yüzde 3 kuralı hiçe sayıldı.? dedi.

Bu yıl, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) yapılmasına rağmen, kamuda özürlü kadroların doldurulmadığını belirten Kahveci, ?Bu yıl gerçekleştirilen Özürlü Memur Seçme Sınavı ile birlikte kamudaki özürlü kadrolarının doldurulacağı belirtilmişti. 2011 yılında boş özürlü memur kadrosu 23 bindi. 2012'de ise 20 bin özürlü memur istihdamı yapılacağı ifade edilmişti. 65 bin özürlü vatandaşımız ÖMSS'ye girdi. Ancak 7 bine yakın kadro ilan edildi. Bu kadroların da 4 bin 266'sına ÖMSS tercihleriyle atama yapıldı. 20 bin istihdamın ancak 5'te 1'i gerçekleşti. Özürlü vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğradı.? diye konuştu. Kahveci, ataması yapıldığı halde kurumlar tarafından çeşitli bahanelerle göreve başlatılmayanlar bulunduğuna dikkat çekti.

Özürlü kamu çalışanlarının çalışma hayatlarını kolaylaştıracak tedbirlerin de alınması gerektiğini vurgulayan Kahveci, ?Kamu kurumları, fiziki düzenlemelerinde özürlü çalışanları rahat ettirecek düzenlemeler yapmalıdır. Özel sektörden de beklentilerimiz aynıdır. Biz bu konuda öncülüğün devletin yapmasını ve çalışan engellilerin çalışma hayatlarını kolaylaştırmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber